Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Υγρομόνωση / στεγανοποίηση στις κατασκευές: Ελαστομερή επαλειφόμενα και ασφαλτόπανα (3)








3o μέρος


Ελαστομερή επαλειφόμενα υλικά

Είναι ημίρρευστα και θιξοτρoπικά υλικά που εφαρμόζονται με επάλειψη με βούρτσα ή ρολό ή ρακλέτα ή με τον κατάλληλο εκτοξευτικό μηχανισμό. 

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα ακρυλικά ελαστομερή,τα πολυουρεθανικά,τα υβριδικά που είναι ένα πάντρεμα των δύο προηγούμενων,τα ασφαλτικά ελαστομερή ή ασφαλτοκαουτσούκ όπως είναι γνωστά στη πιάτσα,οι ψεκαζόμενες μεμβράνες πολυουρίας κλπ.

Τα προϊόντα αυτά χρειάζονται πολύ καλό καθαρισμό του υποστρώματος, ένα λεπτόρρευστο αστάρι σταθεροποίησης,μείωσης της απορροφητικότητας και ενίσχυσης της πρόσφυσης και προσοχή στην εφαρμογή για να επιτευχθεί ένας στεγανοποιητικός υμένας ικανού και σταθερού πάχους.

Είναι σχεδόν υποχρεωτική η ενίσχυσή τους ανάμεσα στις δύο κύριες στρώσεις τους με έναν ελαστικό οπλισμό για την αύξηση των εφελκυστικών αντοχών τους για την καλύτερη γεφύρωση των τυχόν υπαρχουσών ρωγμών.

Δίνουν μεμβράνες χωρίς αρμούς,είναι εύκολα στη χρήση και στη στεγανοποίηση λεπτομερειών και των πολύπλοκων,γεμάτων από προεξοχές και λεπτομέρειες κατόψεων.


Ασφαλτόπανα

Προδιαμορφωμένες μεμβράνες πάχους 2-5mm σε μορφή ρολού που αποτελούνται από τροποποιημένη με πολυμερή άσφαλτο, ενισχυμένη μηχανικά με κάποιο ύφασμα συνήθως από πολυεστερικές ίνες. Στο πάνω μέρος τους  προστατεύονται από τον ήλιο με ψηφίδες ή φύλλο αλουμινίου.

Τα ασφαλτόπανα είναι η κύρια στεγανοποιητική λύση για τα δώματα/ταράτσες αλλά χρησιμοποιούνται επίσης και σε υπόγειες κατασκευές. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε



Μεμβράνες πολυμερείς μίας στρώσης 

Πρόκειται για μεμβράνες από PVC,TPE,TPO,EPDM κλπ που εφαρμόζονται σε μία στρώση με μηχανική στήριξη,πλήρη συγκόλληση ή και ελεύθερη τοποθέτηση κάτω από έρμα.

Mπορεί να είναι θερμοσκληρυνόμενες ή θερμοπλαστικές.

Είναι ιδανικές για μεγάλες επιφάνειες γιατί διατίθενται σε μεγάλα ρολά,συνήθως από 40m2 και άνω.

Χρησιμοποιούνται σε ταράτσες,υπόγεια,σήραγγες κλπ.

Τα συνήθη πάχη τους είναι 1.2-1.8mm. Πολλές φορές είναι ενισχυμένες με ένα πολυεστερικό πλέγμα ή με πίλημα από ίνες υάλου

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις μεμβράνες PVC:




Αυτά είναι μια μη εξαντλητική λίστα από τα συνηθέστερα υλικά στεγανοποίησης που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου