Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Αντιριζικά ασφαλτόπανα: Τι είναι - που χρησιμοποιούνται











Τα αντιριζικά ασφαλτόπανα είναι ασφαλτόπανα που δεν διαπερνιούνται από τα ριζικά συστήματα των φυτών.

Τα ριζικά αυτά συστήματα είναι τόσο ισχυρά ώστε μπορούν να εισχωρήσουν και σε μακροπρόθεσμη βάση και να αποδομήσουν το μπετόν.

Η παλαιότερη τεχνολογία βασιζόταν σε μηχανικούς φραγμούς των ριζών χρησιμοποιώντας μεταλλικά φύλλα,πολύ πυκνούς πολυεστερικούς οπλισμούς και στρώσεις από ψηφίδες. 

Αυτές οι μέθοδοι δεν είχαν την επιτυχία των χημικών φραγμών. Οι χημικοί φραγμοί επιτυγχάνονται με την προσθήκη αντιριζικών ουσιών / φαρμάκων μέσα στη μάζα του ασφαλτόπανου. 

Συνήθως χρησιμοποιούνται κάποιοι εστέρες λιπαρών οξέων ή παρόμοιες ουσίες. 

Τα σύγχρονα αντιριζικά ασφαλτόπανα αν κολληθούν σωστά σχηματίζουν ένα συνεχή φραγμό που εγγυημένα δεν θα τρυπηθεί από τις ρίζες.

Μπορούν να είναι ελαστομερή ή πλαστομερή και το πάχος τους είναι καλό να να μην είναι μικρότερο από 4mm.


Οι βασικές εφαρμογές για τα αντιριζικά ασφαλτόπανα είναι:

- κήποι σε δώματα

Οι κήποι σε δώματα είναι ένα μεγάλο όπλο για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος αφού μπορούν να αντικαταστήσουν με φύτευση μεγάλες επιφάνειες από μπετόν. Σχετικά ρίξτε μια ματιά εδώ:



Πράσινα / φυτεμένα δώματα (πράσινες στέγες): Βασικές γνώσεις


- ζαρντινιέρες:


- τοιχία υπογείων

Όλες οι στεγανοποιήσεις στις υπόγειες κατασκευές που έρχονται σε άμεση  επαφή με το έδαφος θα πρέπει να γίνονται με αντιριζικά ασφαλτόπανα ή άλλα παρόμοια υλικά που αντέχουν στη διάτρηση από ρίζες.

Περισσότερες πληροφορίες και τιμές για τα αντιριζικά ασφαλτόπανα της γκάμας μας μπορείτε να πάρετε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου