Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ηχομόνωση δαπέδων / πατωμάτων από κτυπογενείς ήχους









Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ηχομόνωσης στις κατοικίες είναι αυτό με την ηχομόνωση των δαπέδων / πατωμάτων από τους κτυπογενείς ήχους: βάδισμα,τρέξιμο,πήδημα,σύρσιμο επίπλων,πτώση αντικειμένων,κλείσιμο πορτών,όλα αυτά τα γνωστά.

Οι εργολάβοι εκμεταλλευόμενοι τα κενά της νομοθεσίας και παρ' όλο ότι είναι ενήμεροι,δεν χρησιμοποιούν ηχομονωτικά υλικά,πράγμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο γιατί το κόστος τους στη φάση της κατασκευής εiναι ελάχιστο ενώ το κόστος για τους ενοίκους αέναο και ασήκωτο.

Όλη η ιστορία είναι να τοποθετηθεί ένα ηχομονωτικό υλικό σε μορφή φύλλου κάτω από την εξισωτική τσιμεντοκονία και ιδού,έχεις μια πολύ καλή ηχομόνωση δαπέδου.

Για το πως μπαίνει ένα τέτοιο ηχομονωτικό υλικό ρίξτε μια ματιά εδώ:


Ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος από μπετόν: Κολυμβητό δάπεδο (2)


Η φιλοσοφία του είναι απλή. Αποσυμπλέκει την τσιμεντοκονία από την κυρίως πλάκα έτσι ώστε τα ηχητικά κύματα να βρίσκουν ένα εμπόδια και να μη μεταδίδονται ή να μεταδίδονται πολύ εξασθενημένα στην κυρίως πλάκα από μπετόν.

Όταν αυτά τα κύματα φθάσουν στην πλάκα μεταδίδονται σαν αερόφερτος ήχος πολύ εξασθενημένος στον υποκείμενο χώρο.

Για να γίνουν όμως αυτά σωστά και αποτελεσματικά και κυρίως για να παραμείνει λειτουργική στον χρόνο μια τέτοια ηχομόνωση δαπέδων / πατωμάτων θα πρέπει να προσεχθούν πολύ οι παρακάτω παράμετροι:

1. Να μην αφεθούν ηχογέφυρες τόσο στο κυρίως δάπεδο όσο και στις ενώσεις με τους τοίχους. Θα πρέπει λοιπόν τα γειτονικά φύλλα να μπαίνουν με εξασφαλισμένες επικαλύψεις και να χρησιμοποιούνται περιμετρικές,απομονωτικές λωρίδες τύπου Isofoam 8mm x 15cm στις συναρμογές με τους τοίχους.

2. Το ηχομονωτικό υλικό δαπέδου που θα χρησιμοποιηθεί να έχει πολύ καλή συμπεριφορά στο χρόνο,δηλαδή χαμηλές χρόνιες παραμορφώσεις (χαμηλό ερπυσμό).

Στο λινκ θα βρείτε τα υλικά που προτείνουμε μετά από πολυετείς δοκιμές και πειραματισμού και στο 2310 428900 μπορείτε να μάθετε τιμές και τους κατά τόπους αντιπροσώπους μας.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου