Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Μονώσεις ταρατσών με ασφαλτόπανα: Πώς αποφεύγονται οι φουσκάλες;;





Οι φουσκάλες στις ταράτσας είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στα ασφαλτόπανα αλλά και σε άλλες στεγανοποιητικές στρώσεις από επαλειφόμενα ή συνθετικές μεμβράνες που δρουν σαν φράγματα υδρατμών.

Τι συμβαίνει;

Οι υδρατμοί με εσωτερική προέλευση, κατά τη διάρκεια του χειμώνα μεταναστεύουν προς τα πάνω και σε κάποιο σημείο συναντούν το πλήρως συγκολλημένο ασφαλτόπανο όπου συσσωρεύονται ή / και υγροποιούνται. 
Η ζέστη του ήλιου προκαλεί αύξηση της τάσης τους και διόγκωση που δημιουργεί αυτές τις φουσκάλες στο ασφαλτόπανο.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικής φύσης γιατί προκαλείται συσσώρευση νερού αλλά και βέβαια μπορούν να σπάσουν σχετικά εύκολα από μια απρόσεκτη κίνηση οπότε υπάρχει λύση της συνέχειας της στεγανοποίησης και πιθανή είσοδος νερού.

Μια καλή λύση είναι η μερική συγκόλληση του ασφαλτόπανου πάνω σε ένα τρυπητό ασφαλτόπανο Arco forato που μπορεί να λειτουργήσει σαν στρώση διάχυσης υδρατμών.

Τι είναι το Arco forato;

Aπλά είναι ένα λεπτό ασφαλτόπανο με κυκλικές τρύπες που μπαίνει χωρίς συγκόλληση πάνω από το ασφαλτικό αστάρι και πάνω του κολλιέται με φλόγιστρο το κυρίως ασφαλτόπανο που εγγυάται τη στεγανοποίηση της ταράτσας. 
Το Arco forato είναι για το κυρίως ασφαλτόπανο μια στρώση ημιανεξαρτησίας.

Η συγκόλληση αυτή είναι σχεδόν πάντα αρκετή από πλευράς ανεμοπίεσης εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχουν μεγάλες εντάσεις ανέμων.

Ταυτόχρονα η μερική αυτή επικόλληση στο υπόστρωμα επιτρέπει στο ασφαλτόπανο να αναλαμβάνει με μεγαλύτερη ευχέρεια τις συστολοδιαστολές του. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχουν ρωγμές στο υπόστρωμα γιατί την κυκλική κίνηση μιας ενεργής ρωγμής δεν μπορεί να την αναλάβει κανένα ασφαλτόπανο. Η χρήση του Arco forato βοηθάει στην μικρότερη καταπόνηση του κυρίως ασφαλτόπανου και μπορούν να αποφευχθούν σχισίματα από μεγάλο ερπυσμό.

Πωλείται σε ρολά 20 x 1m και έχει βάρος 750gr/m2.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τις μονώσεις ταρατσών με ασφαλτόπανα καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 

Επίσης ρίξτε μια ματιά εδώ:

Μόνωση/στεγανοποίηση ταράτσας: 30+2 απαντήσεις


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου