Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ψυχρά χρώματα για τοίχους: Αξίζει τον κόπο να τα πληρώσουμε;









Εξαρτάται από τις προσδοκίες που έχετε!

Ψυχρά ή θερμονακλαστικά χρώματα - ο όρος θερμομονωτικά χρώματα είναι καταχρηστικός και πρέπει να αποφεύγεται γιατί δημιουργεί ανεδαφικές προσδοκίες - είναι τα χρώματα που ανακλούν μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας και μπορούν να επανεκπέμπουν πίσω στο περιβάλλον και μεγάλο μέρος της ήδη απορροφηθείσας θερμότητας.

Τα ψυχρά χρώματα είναι συνήθως λευκά ή έχουν παλ αποχρώσεις και μπορούν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών στις ζεστές περιοχές όπως είναι και η Ελλάδα.

Τους θερινούς λοιπόν μήνες βοηθάνε στη μείωση των εσωτερικών θερμοκρασιών των χώρων έτσι ώστε να χρησιμοποιείται λιγότερος κλιματισμός ή αν οι χώροι δεν κλιματίζονται να υπάρχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες,δηλαδή μεγαλύτερη θερμική άνεση για τους διαμένοντες.

Αν μιλάμε για χειμερινή κατοικία τα ψυχρά χρώματα είναι περιττά και πιθανώς ανεπιθύμητα. Επίσης αν μιλάμε για ψυχρά κλίματα ή κλίματα με ήπια καλοκαίρια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια καλά χρώματα που είναι πιστοποιημένα σαν ψυχρά χρώματα και έχουν λογικό κόστος. Θα έλεγα μάλιστα ότι επιβάλλεται να τα χρησιμοποιήσετε. 

Αποφύγετε μερικά πανάκριβα χρώματα που με τίποτα δεν δικαιολογούν τη δαπάνη τους και η οποία δεν μπορεί να αποσβεσθεί με τίποτα.

Από πλευράς οικολογίας τα χρώματα αυτά έχουν κάποια πλεονεκτήματα και αν είστε ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα έχετε ένα λόγο παραπάνω να τα χρησιμοποιήσετε:

Αστική θερμική νησίδα: Πράσινα δώματα και ψυχρά χρώματα στον αγώνα για πιο ανθρώπινες πόλεις!


Ακόμη όμως και ένα κοινό λευκό χρώμα να επιλέξετε θα μπορέσει εν πολλοίς να λειτουργήσει σαν ψυχρό χρώμα αρκεί να μη ρυπανθεί γρήγορα.

Εννοείται ότι τα πιθανά οφέλη έχουν άμεση σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση από πλευράς θερμομόνωσης των τοίχων και πως δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από έναν ήδη καλά θερμομονωμένο τοίχο.


Για μια πιο ενδελεχή ενημέρωση ρίξτε και μια ματιά εδώ:



Ψυχρά χρώματα για ταράτσες και τοίχους: Καλύτερες τιμές από Macon




Για πληροφορίες και τιμές για ψυχρά χρώματα,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου