Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ηχομόνωση σε μπάνια: Πως να ηχομονώσετε μια μπανιέρα!






Άγρια χαράματα και πάνω στον πιο γλυκό ύπνο...

Αίφνης απίστευτος θόρυβος,κάτι σαν να είσαι κάτω από λαμαρινένια στέγη στην πιο μεγάλη νεροποντή...

Ξέρεις πια! Ο επάνω κάνει το ντουζάκι του για να πάει στη δουλειά του χωρίς ούτε κατά διάνοια να μπορεί να φαντασθεί το δικό σου δράμα. Ο μόνος τρόπος είναι να το βιώσει ο ίδιος. 

Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα τώρα πια. Και γίνεται ακόμα πιο κακό όταν γνωρίζεις ότι το πρόβλημα ήταν θέμα λίγων euro.

Γενικά αυτό που γίνεται στις ελληνικές κατασκευές είναι κάτι το απερίγραπτο και οι συνθήκες ηχομόνωσης παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα.

Το κέφι σου και η διάθεση σου όπως και η ποιότητα του ύπνου σου εξαρτάται από το πότε θα πάει ο άλλος στην τουαλέτα,πότε θα κάνει μπάνιο ή πότε θα έχει αυξημένη λίμπιντο και πάει λέγοντας. Φρίκη!

Για τη μπανιέρα μιλώντας, η λύση για την ηχομόνωσή της είναι πολύ απλή. Κολλάς μερικά κομμάτια αυτοκόλλητης,βισκοελαστικής,αντικραδασμικής, ηχομονωτικής μεμβράνης τύπου Topsilent από την κάτω μεριά της και τελειώνεις.

 Mόνος σου,σε πέντε λεπτά με κόστος 15 euro!

 Αυτό είναι όλο!

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής τα θέματα της ηχομόνωσης λύνονται απλά και γενικά οικονομικά. Για παράδειγμα:

Ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος από μπετόν: Κολυμβητό δάπεδο (2)


Απλά δεν υπάρχουν νόμοι ή αν υπάρχουν δεν εφαρμόζονται και βέβαια είναι και  η διάχυτη νοοτροπία του φαίνεσθαι που οδηγεί τον κόσμο να προσέχει ότι απλά φαίνεται και εντυπωσιάζει - χάντρες ιθαγενών - και να παραμελεί τα αόρατα στο μάτι θέματα που όμως είναι άκρως ζωτικά και σπουδαία για την ποιότητα της ζωής μας.

Για θέματα ηχομόνωσης σε τοίχους,πατώματα,μπάνια,μπανιέρες κλπ μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου