Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ασφαλτικές μεμβράνες: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι κάνουν στεγανοποίηση ταράτσας!








Οι ασφαλτικές μεμβράνες ή ασφαλτόπανα είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος για τη στεγανοποίηση μια ταράτσας στη Ευρώπη και βέβαια και στην Ελλάδα .

Οι ασφαλτικές μεμβράνες είναι λεπτά φύλλα σε μορφή ρολού που αποτελούνται από ασφαλτικό υλικό,ένα πολυμερές βελτίωσης των ιδιοτήτων του,έναν οπλισμό της ασφαλτικής τους μάζας που μοιάζει με ύφασμα και της προσδίδει τις επιθυμητές μηχανικές αντοχές και μια στρώση αυτοπροστασίας έναντι του ήλιου και των υπεριωδών που συνήθως αποτελείται από πέτρινες ψηφίδες.

Οι ασφαλτικές μεμβράνες τοποθετούνται πάνω στις ταράτσες με ένα φλόγιστρο προπανίου αφού προηγουμένως αυτές έχουν καθαριστεί από σκόνες,ξένα και σαθρά υλικά και έχουν ασταρωθεί με ένα λεπτόρρευστο ασφαλτικό αστάρι για να μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη και ασφαλέστερη συγκόλληση.


Στα παρακάτω άρθρα βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα: Τα θανάσιμα λάθη




Τι ασφαλτικές μεμβράνες να προτιμήσουμε από τις τόσες που κυκλοφορούν;

Πραγματικά διατίθεται τόσο μεγάλη ποικιλία από κωδικούς προϊόντων που προξενεί σύγχυση ακόμη και σ' αυτούς που γνωρίζουν πέντε πράγματα πάνω στο θέμα.

Αν βάλω όμως τα πράγματα μέσα στο blender της εμπειρίας μου και τα στύψω, οι ιδανικές ασφαλτικές μεμβράνες θα ήταν περίπου ως εξής:

- βάρος 5-6kg / m2

- ασφαλτική μάζα καλής ποιότητας κατά προτίμηση ελαστομερής - ή και πλαστομερής για τα πιο ζεστά μέρη της χώρας ( για την ανάλυση αυτών των όρων ρίξτε μια ματιά στο 2ο link )

- λευκή ψηφίδα για την κυρίως επιφάνεια και αλουμίνιο για όλα τα κάθετα κομμάτια στην περίμετρο

- έναν δυνατό πολυεστερικό οπλισμό που να εγγυάται καλές μηχανικές αντοχές - σε σχίσιμο,τρύπημα κλπ.


Περισσότερες πληροφορίες για τις ασφαλτικές μεμβράνες θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου