Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα για στεγανοποίηση do-it-yourself: Τοποθέτηση / εφαρμογή








Τα αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα δεν χρειάζονται φλόγιστρο κι αυτό τα κάνει αυτομάτως προϊόντα do-it-yourself.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στεγανοποίηση οριζόντιων και κάθετων επιφανειών. Είναι ιδανικά για μικρές ταράτσες όπου συναγωνίζονται σε αξιοπιστία τα συμβατικά ασφαλτόπανα χωρίς παράλληλα την ανάγκη εξειδικευμένου εφαρμογέα και ειδικού εξοπλισμού.

Το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι επίπεδο,δομικά σταθερό,στεγνό και χωρίς βρωμιές,σαθρά και ξένα σώματα.

Προηγείται επάλειψη με ένα ελαστομερές αστάρι διαλυτών ενδεικτικού τύπου Rubberlac. Το αστάρι θα πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει μέχρι το σημείο που να μένουν κλωστές στο δάχτυλο κατά την επαφή.

Ξεκινάμε την τοποθέτηση / εφαρμογή του αυτοκόλλητου ασφαλτόπανου - ενδεικτικού τύπου Adesival ή Arco thermo HD - από τα χαμηλότερα σημεία για να μην έχουμε αρμούς που θα είναι κόντρα στην απορροή των νερών.

Η επικάλυψη δύο γειτονικών μεμβρανών θα είναι κοντά στα 7-8 εκατοστά κι εκεί που τελειώνει η μεμβράνη θα είναι 15 εκατοστά.

Βάζουμε το ρολό στη θέση του και το κεντράρουμε. Αφαιρούμε 15 εκατοστά από το σιλικονούχο χαρτί της κάτω επιφάνειας και το κολλάμε με προσοχή στη σωστή θέση. 
Στη συνέχεια αποσπούμε το σιλικονούχο χαρτί σταδιακά, ξετυλίγοντας το ρολό και πιέζοντας σταθερά έτσι ώστε να γίνεται καλή συγκόλληση χωρίς παράλληλο εγκλωβισμό αέρα.

Δεν χρειάζεται αστάρι στις επικαλύψεις.τα ασφαλτόπανα θα κολλήσουν έτσι κι αλλιώς.

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα σε μικρές ταράτσες,στέγες,μπαλκόνια,μπάνια,τοιχία υπογείων κλπ.

Μη τα χρησιμοποιείτε σε μεγάλες δουλειές,πάνω από 70-80m2 γιατί θα παιδευτείτε με την λεπτομέρεια τους. Θεωρητικά γίνεται αλλά στην πράξη είναι ζόρικο.

Υπάρχουν  αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα με ψηφίδα σαν τελική στρώση και υπάρχουν και μαύρα που πρέπει μετά να καλύπτονται,να μη μένουν εκτεθειμένα δηλαδή στον ήλιο.

Ρίξτε αν θέλετε μια ματιά κι εδώ:

Αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα): Τιμές


Τιμές και περισσότερες πληροφορίες για τα αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα μπορείτε να βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου