Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες: 4 τρόποι για να την αυξήσετε! (1)







Οι γυψοσανίδες είναι το βασικό υλικό της ξηράς δόμησης που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή χωρισμάτων στις κατοικίες.

Σωστά δομημένες αυτές οι κατασκευές μπορούν να παρέχουν πολύ καλή ηχομόνωση από τους αερόφερτους ήχους - τηλεόραση,ομιλίες κλπ - μια ηχομόνωση που μπορεί να αυξηθεί αν εφαρμοστούν οι παρακάτω 4 βασικές αρχές:

Αποσύμπλεξη

Αποσύμπλεξη με τα πιο απλά λόγια είναι να μην έχουν αν είναι δυνατόν καμιά επαφή μεταξύ τους τα δύο πετάσματα του χωρίσματος με γυψοσανίδες.

Αν υπάρχει σταθερή σύνδεση ή σταθερό μονοπάτι ο ήχος - που δεν είναι τίποτα άλλο από μια μορφή δόνησης - θα περάσει εύκολα από το ένα πέτασμα στο άλλο. Κι αυτό το σταθερό μονοπάτι είναι συνήθως ο μεταλλικός σκελετός που αποτελείται από ορθοστάτες και στρωτήρες και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του τοίχου.

Έτσι αν κάνουμε ένα διπλό σκελετό χωρίς σύνδεση των δύο μερών η ηχομόνωση θα αυξηθεί πολύ με το μειονέκτημα βέβαια της κάποιας αύξησης του κόστους.

Το κόστος αυξάνεται ανάλογα με τη μέθοδο της αποσύμπλεξης αλλά όταν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα όχλησης το κόστος είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάμε. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να βρεθεί μια βιώσιμη και επαρκής λύση.

Δείτε παρακάτω την καλύτερη μέθοδο αποσύμπλεξης με διπλή σειρά ορθοστατών:


Κι εδώ δείτε μια άλλη μέθοδο αποσύμπλεξης με μετατόπιση των ορθοστατών:




Και τέλος δείτε κι αυτήν την περίπτωση αποσύμπλεξης με ηχομονωτικά κλιπ:









Αυτές οι μέθοδοι προσφέρουν διαφορετικούς βαθμούς αποσύμπλεξης και όλες είναι πολύ καλύτερες από ηχομονωτική άποψη από την απλή,συνηθισμένη κατασκευή χωρίσματος.


Για ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου