Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τσιμεντοειδή στεγανωτικά Γαλλίας Kristo: Επαλειφόμενο κρυσταλλοποίησης Kristeau (1)









Τα τσιμεντοειδή επαλειφόμενα στεγανοποιητικά υλικά προορίζονται για στεγάνωση σε κατασκευές όπου υπάρχει μόνιμη ή περιοδική παρουσία νερού, ακόμη και υδροστατική πίεση. 

Χρησιμοποιούνται μέσα και έξω,πάνω ή κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και σε θετικές ή αρνητικές πιέσεις (αρνητικές είναι οι πιέσεις όταν το νερό βρίσκεται στο πίσω μέρος του τσιμεντοειδούς και με την πίεσή του τείνει να το αποκολλήσει από το υπόστρωμα).


Κλασσικές χρήσεις για τα επαλειφόμενα τσιμεντοειδή:

- υπόγεια από μέσα ή έξω

- πισίνες

- υδατοδεξαμενές ( πόσιμου ή μη νερού)

- φρεάτια ασανσέρ κλπ.

Τα επαλειφόμενα τσιμεντοειδή είναι από τα πιο κακοποιημένα υλικά από πλευράς ορθότητας εφαρμογής και είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις άνθρωπο που τα γνωρίζει σε βάθος και τα εφαρμόζει σωστά.

Τα κυριότερα λάθη κατά την εφαρμογή τους περιγράφονται εδώ:


Στεγανοποίηση με τσιμεντοειδή: Τα θανάσιμα λάθη


Κάποια από αυτά τα υλικά - σαν το δικό μας  Kristeau κάνουν κρυσταλλοποίηση σε βάθος δηλαδή δεν κάνουν μια απλή επιφανειακή στεγανοποίηση αλλά και μια εν βάθει δομική τροποποίηση του μπετόν που στην ουσία είναι μια δεύτερη στεγανοποίηση.

Αυτό γίνεται με ειδικά άλατα που περιέχουν στη μάζα τους και τα οποία μεταναστεύοντας με τη βοήθεια του νερού προς τα ενδότερα στρώματα αντιδρούν με την ελεύθερη άσβεστο και σχηματίζουν σύμπλοκα άλατα που σφραγίζουν αξιόπιστα τους πόρους του μπετόν.


Τρόπος εφαρμογής

Το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι καθαρό,συνεκτικό και δομικά υγιές.
 Ίχνη από λάδια ξυλοτύπων και αντιεξατμιστικές μεμβράνες θα πρέπει να απομακρυνθούν όπως και όλες οι χαλαρές τσιμεντοεπιδερμίδες.

Ο καθαρισμός αυτός γίνεται με την πιο δόκιμη για την εκάστοτε περίπτωση μέθοδο που μπορεί να είναι υδροβολή,ελαφρά αμμοβολή - υγρή ή ξηρή - ή σε μικρές κλίμακες τρίψιμο με συρματόβουρτσα.

Οι απαραίτητες προστεγανοποιήσεις και επισκευές πριν από την εφαρμογή του τελικού προϊόντος θα περιγραφούν σε ειδικές αναρτήσεις.

Το επιμύθιο είναι ότι δεν πάμε να πλακώσουμε την επιφάνεια με τα τσιμεντοειδή χωρίς καμία προετοιμασία - η προσφιλής τακτική των μονωτών - και γαία πυρί μειχθήτω!



Για τσιμεντοειδή υψηλής ποιότητας καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου