Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ασφαλτικά κεραμίδια - αξεσουάρ / παρελκόμενα: Κόλλες,καρφιά κλπ.








Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι ένας από τους τρόπους κάλυψης κεκλιμένων στεγών με κλίσεις πάνω από 26% - πλην σπανίων εξαιρέσεων.

Για τα ασφαλτικά κεραμίδια μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:



Ασφαλτικά κεραμίδια: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε


Για να τοποθετηθούν σωστά και για είναι λειτουργικά για χρόνια - το πόσα χρόνια εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των ασφαλτικών κεραμιδιών - τα κεραμίδια θα πρέπει να τοποθετηθούν σωστά και γι αυτό χρειάζονται τα κατάλληλα αξεσουάρ / παρελκόμενα. Ας τα δούμε εν τάχει:


Μεμβράνες κεραμοσκεπών / ασφαλτόπανα

Μπαίνουν στο πέτσωμα,πριν από τα ασφαλτικά κεραμίδια σαν μια επιπλέον ζώνη άμυνας κατά του νερού. Μπορούν να είναι μια απλή ασφαλτική μεμβράνη κεραμοσκεπών ή κάτι πιο βαρύ,πάντως όχι βαρύτερο από 2kg/m2.

Απαγορεύονται οι αναπνέουσες μεμβράνες γι αυτήν την εφαρμογή!


Καρφιά

Πρόκειται για καρφιά κοντά, 20-25mm συνήθως αλλά και μακρύτερα κατά περίπτωση,γαλβανισμένα και με πλατύ κεφάλι για καλύτερη αντοχή σε ανεμοπίεση. Το στέλεχος τους καλό είναι να είναι ανάγλυφο για ασφαλέστερο κράτημα.

Δεν βάζουμε ότι καρφιά θέλουμε,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία η χρήση δίχαλων.

Τα καρφιά είναι τόσα όσα συνιστά ο κατασκευαστής,μπαίνουν στα μέρη που συνιστά ο κατασκευαστής,πάντα κάθετα και πάντα πρόσωπο με τα ασφαλτικά κεραμίδια. Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας!


Κόλλες

Οι κόλλες είναι ασφαλτικές,παστώδεις και λειτουργούν επικουρικά,δηλαδή δεν βασιζόμαστε σ' αυτές για να μείνουν τα κεραμίδια στη θέση τους. Μπαίνουν για να προστατεύσουν τα πτερύγια από την ανεμοπίεση. 

Μπαίνουν σε μικρές ποσότητες γιατί τα μεγάλα πάχη είναι πιθανό να σημιουργήσουν στρεβλώσεις στα ασφαλτικά κεραμίδια. Μικρές πονταρισιές στα άκρα των πτερυγίων.


Εξαερισμοί

Χρησιμοποιούνται όταν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός ανάμεσα σε γείσα και κορφιάδες. Υποκαθιστούν δηλαδή τον εξαερισμό αυτό και τοποθετούνται συνήθως ανά 40m2.

Για τη σωστή τοποθέτηση των ασφαλτικών κεραμιδιών ρίξτε μια ματιά εδώ:


Για ασφαλτικά κεραμίδια κάθε είδους με την εγγύηση της IKO,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου