Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες: Μυστικά και συμβουλές για τη σωστή τοποθέτηση τους (1)








Τα ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες είναι η κύρια μέθοδος στεγανοποίησης ταρατσών /δωμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία τους κατά τα επόμενα χρόνια.

Οι λόγοι της επιτυχίας και της καταξίωσής τους στη συνείδηση του κόσμου σχετίζονται με ένα μοναδικό συνδυασμό προσιτής τιμής,αξιοπιστίας,καλής συμπεριφοράς σε βάθος δεκαετιών και ευκολίας εφαρμογής χωρίς ακριβό εξοπλισμό.

Για τα ασφαλτόπανα είχαμε γράψει εδώ:


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Σε περίπτωση βέβαια που θελήσετε να εντρυφήσετε στο θέμα, υπάρχουν αρκετές δεκάδες άρθρα στο παρόν blog που σκαλίζουν βαθιά κάθε πτυχή του.

Στα πλαίσια του παρόντος άρθρου θα περιοριστούμε στις πιο βασικές συμβουλές,αυτές που αποκαλούνται εκ των ων ουκ άνευ.


1. Πάντα αρχίζουμε την τοποθέτηση από τα χαμηλότερα σημεία του δώματος, εκεί που βρίσκονται τα σημεία απορροής του βρόχινου νερού, δηλαδή από τα ταρατσομόλυβα.

Μετά προχωράμε φύλλο-φύλλο προς τα υψηλότερα σημεία έτσι ώστε οι επικαλύψεις των ασφαλτοπάνων να επιτρέπουν την αποστράγγιση του νερού με τρόπο ώστε αυτό να μη έχει την ευκαιρία να διεισδύσει μέσω των αρμών των γειτονικών φύλλων. 

Με άλλα λόγια δεν πρέπει οι αρμοί να είναι κόντρα στη ροή του νερού,όπως ακριβώς γίνεται και με τα κεραμίδια.

Οι κατά πλάτος αρμοί των ασφαλτοπάνων - αυτοί που ενώνουν το τέλος του ενός ασφαλτοπάνου με την αρχή του επομένου  - δεν πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία, άρα πρέπει να μετατοπίζονται κατά μερικά μέτρα μεταξύ τους.
 Αν έμπαιναν στην ίδια ευθεία θα αύξαναν σημαντικά τις πιθανότητες διείσδυσης του νερού.






Πριν από τη συγκόλληση τα ρολά πρέπει να ξετυλίγονται και να ευθυγραμμίζονται τηρώντας τη σωστή επικάλυψη σε όλο το μήκος τους. 
Μετά ξανατυλίγονται με προσοχή και πλέον ξετυλίγονται αργά και σταδιακά καθώς γίνεται η συγκόλληση των αρμών τους με το φλόγιστρο.

Για ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες ποιότητας σε καλές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου