Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μεμβράνες στεγών / κεραμοσκεπών: Τι λάθη γίνονται στην τοποθέτηση;









Οι μεμβράνες στεγών / κεραμοσκεπών είναι λεπτά,στεγανοποιητικά φύλλα που χρησιμοποιούνται κάτω από τις ασυνεχείς επικαλύψεις των κεραμοσκεπών σαν μια επιπλέον προστασία κατά της υγρασίας που προέρχεται από τα νερά της βροχής.

Είναι προφανές ότι επειδή τα στοιχεία επικάλυψης είναι μικρά - π.χ. κεραμίδια - κι έχουν ανάμεσά τους χιλιάδες αρμούς που αποτελούν δυνητικές διόδους για τα βρόχινα νερά, δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε σ' αυτά το θέμα της στεγανοποίησης.

Με τις μεμβράνες στεγών / κεραμοσκεπών ότι νερά περνάνε ανάμεσα από τους αρμούς αυτούς,τα συλλαμβάνουμε και τα οδηγούμε στα συστήματα υδρορροών.


Ρίξτε μια ματιά σ' αυτά τα σχετικά άρθρα:


Μεμβράνες κεραμοσκεπής/μεμβράνες στέγης: Τιμές – είδη



Συνεπώς είναι απαραίτητες,περί τούτου δεν χωράει αμφιβολία.

Απλά θα πρέπει να επιλέγονται και να τοποθετούνται σωστά,πράγμα που κάθε άλλο συμβαίνει στη Ελλάδα που γενικά συνηθίζουμε να κάνουμε του κεφαλιού μας.


Μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην τοποθέτηση / εφαρμογή τους είναι:

- μεμβράνες που δεν αντέχουν το θερμικό φορτίο που αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Επειδή δε δεν υπάρχει γενικά σωστός αερισμός έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα με αποτέλεσμα την αποδόμησή τους λόγω ταχύτατης θερμικής γήρανσης.

- μεμβράνες  στεγών / κεραμοσκεπών που μπαίνουν κατάσαρκα πάνω σε πετσωμένα υποστρώματα χωρίς να είναι κατάλληλες για τη χρήση αυτή

- μεμβράνες-φράγματα υδρατμών σε μη αεριζόμενες στέγες

- τοποθέτηση μεμβρανών κάτω από τη θερμομόνωση

- τοποθέτηση χωρίς επιτεγίδες έτσι ώστε και η αποστράγγιση των νερών να μην είναι εφικτή αλλά ούτε κι ο αερισμός από την άνω πλευρά επαρκής.

Και έπεται συνέχεια....

 Αν θέλετε να ανακαλύψετε κι άλλα,πολλά λάθη κάντε μια εμβάθυνση στα σχετικά άρθρα αυτού του blog.

Για μεμβράνες στέγης / κεραμοσκεπής σε πολύ μεγάλη ποικιλία καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου