Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Γιατί να διαλέξω παράθυρα στέγης Velux; Τα μεγάλα πλεονεκτήματα! (1)








Με τα παράθυρα στέγης  Velux δημιουργείτε στη σοφίτα σας το ιερό άδυτό σας,ένα μέρος που μπορείτε να παραδοθείτε στη ησυχία και στο λαμπερό,άμεσο,φυσικό φως της μέρας.

Ένα φως που όχι μόνο το απολαμβάνετε αλλά και σας παρέχει και μια σειρά από πλεονεκτήματα υγείας και άνεσης όπως:

- θετική διάθεση

- ανεβασμένο ηθικό

- χαμηλότερους δείκτες κόπωσης

- προστασία των ματιών από την κούραση κλπ.

Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στο εγχειρίδιο αυτό της Velux που διαπραγματεύεται το φυσικό φως της μέρας,τον αερισμό και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα,τη θερμική και ακουστική άνεση καθώς και θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος:


http://www.velux.com/~/media/com/articles/pdf/deic_basic_book_ver%203-0.pdf


Τα παράθυρα στέγης  Velux επιτρέπουν στο άμεσο φως της μέρας να εισβάλει στους χώρους και να πάρει τον πρώτο ρόλο από το φως διάχυσης και ανάκλασης κάνοντας πιο επαρκή και ποιοτικό τον εσωτερικό φωτισμό και μάλιστα χωρίς να είναι εκτυφλωτικός.

Παρέχουν επίσης καθαρό  αέρα χωρίς μυρωδιές, βελτιώνοντας την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και τη θερμική άνεση που είναι κάτι πολύ παραπάνω από βολικές συνθήκες. Η θερμική άνεση έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ύπνου,την παραγωγικότητα και την ευκολία μάθησης

Μένοντας το 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους έχουμε άμεση ανάγκη από καθαρό αέρα γιατί έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στην υγεία μας - θυμηθείτε μόνο τι έχουμε γράψει στο blog αυτό για τις επιπτώσεις της ακατάλληλης εσωτερικής υγρασίας στην υγεία μας - και βέβαια στη θερμική μας άνεση,μια άνεση που την αισθάνεσαι όταν μπαίνεις στον χώρο.

Και δεν είναι αμελητέος ο ψυχολογικός παράγοντας του να έχεις την κατάσταση υπό έλεγχο και να υπάρχει ένας σύνδεσμος με τη φύση.

To πιο δυνατό κομμάτι του παζλ όμως είναι ότι ο καθαρός αέρας βελτιώνει τις επιδόσεις του μυαλού και ενισχύει την αίσθηση του ευ ζην.

Μιλώντας τέλος για ακουστική άνεση,είναι αποδεδειγμένο ότι οι ανεξέλεγκτοι θόρυβοι επιφέρουν διανοητική κόπωση,δημιουργούν συνθήκες χρόνιου στρες και μειώνουν την παραγωγικότητα.

Στο επόμενο μέρος θα δούμε το πως τα  παράθυρα στέγης Velux επηρεάζουν τις ανωτέρω παραμέτρους και θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματά τους με έμφαση στις πρακτικές τους συνέπειες.


Για παράθυρα στέγης Velux αποτανθείτε στον μεγαλύτερο αντιπρόσωπο και διαθέτη τους στη Ελλάδα στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου