Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τσιμεντοειδή ταχείας πήξης για προστεγανοποίηση σε υπόγεια (1)








Το Kristop ανήκει στα τσιμεντοειδή υπερταχείας πήξης που χρησιμοποιούνται για να αναχαιτίσουν τις εισροές σε υπόγειους χώρους έτσι ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει η πλήρης και καθολική στεγανοποίηση με Kristeau:


Τσιμεντοειδή στεγανωτικά Γαλλίας Kristo: Επαλειπτικό ενός συστατικού Kristeau (2)

Αυτή η διαδικασία της προστεγανοποίησης,της σφράγισης δηλαδή των σημειακών εισροών είναι όλη η δουλειά σε για υπόγεια στεγανοποίηση.

 Είναι εύκολο να μιλάς γι αυτήν - όπως καλή ώρα εδώ - και πολύ δύσκολο να την περάσεις στην πράξη. Αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι μονωτές έχουν την εμπειρία να φέρουν εις πέρας.

Τα πράματα γίνονται πραγματικά δύσκολα όταν οι εισροές είναι μαζικές και εκτεταμένες, ιδιαίτερα δε αν υπάρχει μεγάλη υδροστατική πίεση.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα απαιτήσει αναστολή των εργασιών για ευθετότερες συνθήκες ή υποβιβασμό του υδροφόρου ορίζοντα με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις αποστράγγισης.

Το Kristop και τα συναφή τσιμεντοειδή σφραγιστικά ταχείας πήξης θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να κρατήσουν νερά υπό πίεση με γρήγορη πήξη και την κατάλληλη διόγκωση. 

Πολλά υλικά θα αποτύχουν και θα προξενήσουν καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών και άσκοπα έξοδα.
 Επιλέξτε με προσοχή! 
Αποτανθείτε σε ανθρώπους που εμπνέουν εμπιστοσύνη,όχι σε εμποράκους.


Ο σωστός τρόπος προετοιμασίας των υποστρωμάτων

Πρώτα απ' όλα τα υλικά αυτά πρέπει να δουλεύονται σε μικρές ποσότητες.

Προετοιμάστε με προσοχή τις σημειακές ή γραμμικές εισροές - ρωγμές,αρμοί εργασίας - έτσι ώστε οι επιφάνειες να είναι σταθερές δομικά και τα τοιχώματα κάθετα ή αν είναι δυνατόν διευρύνονται προς τα μέσα για καλύτερη αγκύρωση. Αποφεύγουμε το σβήσιμο στο μηδέν. 
Χρειαζόμαστε χώρο για να μπορέσει να υπάρξει αντιστήριξη και σωστή διόγκωση.

Σημειακά ανοίγουμε σε κυκλικές τρύπες ελάχιστης διαμέτρου 2,5 εκ ή σε παραλληλεπίπεδα 3x3x2εκ.

Γραμμικά δημιουργούμε σκοτίες τουλάχιστον 2x2εκ. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι οι αρμοί κάθετου οριζόντιου,οι ρωγμές κλπ.

Με απλά λόγια τα τσιμεντοειδή αυτά χρειάζονται τέτοια διαμόρφωση των ρωγμών και των οπών ώστε να μπορούν διογκωθούν,να σφραγίσουν και να αγκυρωθούν με ασφάλεια.


Τσιμεντοειδή σφραγιστικά ταχείας πήξης για ακαριαία προστεγανοποίηση εισροών σε υπόγεια θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Δοκιμασμένα στα μεγάλα έργα εδώ και τρεις δεκαετίες.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου