Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Αντιμουχλικά χρώματα: Έχουν αποτέλεσμα; Αξίζουν το κόστος;Τα αντιμουχλικά χρώματα πρέπει να τα βλέπουμε σαν μια λύση ανάγκης σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αναχαιτίσουμε τη μούχλα με σωστά και μόνιμα κατασκευαστικά μέτρα.

Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο αυτό για τη μούχλα στα σπίτια:

Μούχλα: Πώς να την αποφύγετε (το πλήρες άρθρο)


Ρίξτε επίσης μια ματιά στο άρθρο αυτό για τα αντιμουχλικά χρώματα:


Το θέμα δεν είναι αν έχουν αποτελέσματα,έχουν! 
Το θέμα είναι για πόσο κρατάνε αυτά τα αποτελέσματα! 
Αυτό είναι που κάνει τα αντιμουχλικά χρώματα ένα σύγχρονο πίθο των Δαναΐδων.

Δεν κρατάνε πολύ,τα περισσότερα κάνουν τη δουλειά τους για λίγους μήνες. Και μετά,τσουπ,να 'σου ξανά η μούχλα να στρογγυλοκάθεται με το θράσος του απρόσκλητου επισκέπτη στις γωνίες των εξωτερικών σας τοίχων. 

Και όχι μόνο αυτό αλλά γενικά είναι και επικίνδυνα για την υγεία των ενοίκων γιατί εκλύουν τις επιφανειακά ευρισκόμενες δραστικές ουσίες τους στο περιβάλλον. Τα βιοκτόνα που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι πτητικά.

Η απάντηση στο πρόβλημα αυτό δίνεται από τη σύγχρονη νανοτεχνολογία αργύρου. 
Δεν υπάρχει πλέον καμία έκλυση ουσιών στο περιβάλλον και τα νανοσωματίδια είναι διασκορπισμένα ομοιόμορφα και εγκλωβισμένα μέσα στον πολυμερή ιστό του χρώματος.
Είναι στερεά σωματίδια που δεν εκλύονται ποτέ στην ατμόσφαιρα.

Τα σπόρια της μούχλας όταν έρχονται σ΄επαφή με τα νανοσωματίδια σκοτώνονται γρήγορα κι αυτό είναι μια διαδικασία που κρατάει για πολλά χρόνια μιας και οι δραστικές ουσίες μένουν εσαεί εγκλωβισμένες και δεν εκλύονται στο περιβάλλον.

Συνεπώς τα αντιμουχλικά χρώματα της πρόσφατης νανοτεχνολογίας είναι αποτελεσματικά για πολλά χρόνια σε αντίθεση με αυτά της παλιάς τεχνολογίας.


Για αντιμουχλικά χρώματα που αξίζουν τα χρήματά σας, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου