Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Πλαστικά φρεάτια κυβόσχημα για αποχέτευση των νερών της βροχής (2)









Πλαστικά φρεάτια κυβόσχημα για την αποχέτευση / αποστράγγιση των νερών της βροχής θα βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος 

Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Πλαστικά φρεάτια κυβόσχημα με σχάρες ή καπάκια για απορροή επιφανειακών νερών (1)



Επιλογή σωλήνων μεταφοράς του νερού

Οι εύκαμπτοι σωλήνες μονού τοιχώματος είναι φθηνοί, πρακτικοί και εύκολοι στην εγκατάσταση αλλά ανώμαλοι εσωτερικά και απαιτούν μεγαλύτερες κλίσεις από τους λείους άκαμπτους ή τους εύκαμπτους διπλού τοιχώματος.

 Χρειάζονται μια κλίση 1,2-1,5% σε αντίθεση με το 0.8-1% των λείων σωλήνων. Επίσης επειδή είναι κατασκευασμένοι από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας δεν μπορούν να κολληθούν όπως οι PVC.

Σε κάποια μέρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάτρητοι / περφορέ σωλήνες για τη συλλογή των υπογείων στραγγισμάτων.

Πλαστικά φρεάτια 

Η επιλογή του μεγέθους γίνεται μετά από ένα χονδρικό υπολογισμό των όγκων απορροής των νερών. Οι όγκοι αυτοί θα πρέπει να είναι μικρότεροι από τους όγκους απομάκρυνσης των νερών μέσω των σωλήνων εκροής.

Τα πλαστικά φρεάτια υπενθυμίζουμε ότι είναι το βασικό κομμάτι σε ένα σύστημα αποστράγγισης / αποχέτευσης υπαίθριων χώρων: κήπων,χώρων πρασίνου κλπ.

Σώζουν πραγματικά περιουσίες από την διαβρωτική και μηχανική δράση του νερού και προφυλάσσουν από τις αρρώστιες των λιμναζόντων νερών που σχηματίζονται πάνω στα υπερκορεσμένα εδάφη.

Σε τακτά διαστήματα θα πρέπει να καθαρίζονται από τα στερεά που κατακάθονται στον πυθμένα τους για να μη βουλώσει ο σωλήνας εκροής.

Εγκατάσταση - τοποθέτηση


Επιλέγουμε τα χαμηλότερα σημεία.

Σκάβουμε τρύπες για να μπορούν να καλύψουν τα πλαστικά φρεάτια και τις σχάρες τους. Οι σχάρες έρχονται περίπου πρόσωπο με το συνορεύον έδαφος - ελαφρά χαμηλότερα.

Πατάμε τα πλαστικά φρεάτια πάνω σε μια σταθερή βάση που συνήθως δημιουργούμε από χαλίκι+γεωύφασμα.

Εγκαθιστούμε το σωλήνα απομάκρυνσης του νερού μέσα σε χαντάκι με την πρέπουσα κλίση και μετά επιχωματώνουμε το χαντάκι και την περιοχή γύρω από τα πλαστικά φρεάτια.

Συνιστάται η χρήση τέτοιων φρεατίων και στις απολήξεις των κατεβασιών.

Για πλαστικά φρεάτια κυβόσχημα για την αποχέτευση / αποστράγγιση των νερών της βροχής,τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Πολύ καλές τιμές και άκρως αξιόπιστα προϊόντα.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου