Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Στεγανοποίηση σε στοιχεία από μπετόν με κρυσταλλοποίησηΗ στεγανοποίηση με τσιμεντοειδή υλικά που κάνουμε στο μπετόν είναι μια καθαρά επιφανειακή διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι αν πληγωθεί για οποιοδήποτε λόγο θα είναι τοπικά ανύπαρκτη.

Η στεγανοποίηση με κρυσταλλοποίηση παρότι υφίσταται σαν τεχνολογία για πάνω από 30 χρόνια είναι μια τεχνολογία αιχμής.

Ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στα έργα μας με τεράστια επιτυχία είναι το Kristeau:Τσιμεντοειδή στεγανωτικά Γαλλίας Kristo: Επαλειπτικό ενός συστατικού Kristeau (2)


Tα υλικά αυτά γίνονται ένα με το μπετόν,το τροποποιούν δηλαδή δομικά και σε βάθος.
 Διαθέτουν ενεργά συστατικά που αντιδρούν με το νερό και την ελεύθερη άσβεστο του μπετόν και σχηματίζουν καινούρια σύμπλοκα άλατα που φράσσουν τους πόρους, τα τριχοειδή αγγεία και τις μικρορωγμές.

Με λίγα λόγια κάνουν το μπετόν στεγανό στη μάζα του.

Είναι πολύ βασικό οι επιφάνειες του μπετόν να είναι βρεγμένες έως κορεσμού γιατί το νερό είναι το όχημα της μετανάστευσης των ενεργών συστατικών προς τα βαθύτερα στρώματα του μπετόν.

Στην περίπτωση αυτή, ότι και να πάθει η επιφανειακή στρώση στεγανοποίησης δεν επηρεάζει τη στεγανωτική ικανότητα του δομικού στοιχείου μιας και υπάρχει στεγανή μάζα σε βάθος.

Δεν πρέπει  λοιπόν να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα όσον αφορά τα τσιμεντοειδή,επαλειφόμενα στεγανοποιητικά.

Ένα υλικό σαν το  Kristeau είναι πιο προηγμένης τεχνολογίας και παρέχει μεγαλύτερο βαθμό αξιοπιστίας από τα συμβατικά τσιμεντοειδή.

Με την ευκαιρία ρίξτε μια ματιά στο πολύ σημαντικό αυτό άρθρο:

Στεγανοποίηση με τσιμεντοειδή: Τα θανάσιμα λάθηΣτα τσιμεντοειδή κρυσταλλοποίησης έχουμε την καλύερη πρόταση στην Ελλάδα. Καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου