Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείων: Μερικά βασικά σημεία (2)Για στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείων καλέστε τους ειδικούς στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:


Στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείου: Πάγιες αλήθειες (1)


5. Στη  στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείων τη μισή τουλάχιστον δουλειά θα μπορούσε να την κάνει μια καλή αποστράγγιση των επιφανειακών και κατά περίπτωση και των υπογείων νερών.

Για παράδειγμα όταν υπάρχουν κατεβασιές που φέρνουν όλα τα όμβρια νερά ακριβώς μπροστά από τους τοίχους είναι σαν να πηγαίνουμε γυρεύοντας. 

Κανονικά οι κατεβασιές θα πρέπει να συνδέονται με κάποιο φρεάτιο ή έστω να καταλήγουν σε επεκτάσεις που θα φέρνουν τα νερά 3 τουλάχιστον μέτρα μακριά από τους τοίχους.

Ομοίως η κλίση του εδάφους γύρω από το σπίτι θα πρέπει να βοηθάει στην απομάκρυνση των νερών και όχι το αντίθετο.

Πολλοί δημιουργούν πρασιές σε επαφή με τους τοίχους. Τι καλό μπορεί να βγει από αυτό από πλευράς υγρασίας μέσα στο σπίτι;

Συχνά θα χρειαστεί μια περιμετρική αποστράγγιση στο επίπεδο του δαπέδου του υπογείου


Όλη λοιπόν η προσπάθεια είναι να οδηγούμε τους όγκους των νερών μακριά από την κατασκευή κι αυτό ακριβώς είναι η αποστράγγιση.

6. Σε αντίθεση με τη στεγανοποίηση των δωμάτων η στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείων είναι πιο πολύπλοκη τεχνικά δουλεά και τα συνεργεία που έχουν επάρκεια στο θέμα σαφώς μειωμένα.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί κάπως περισσότερη προσπάθεια για να πετύχετε καλό συνεργείο. 
Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σχετικά με το θέμα αυτό. 
Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας στο 2310 428900.


Δείτε εδώ πως στεγανοποιείται ένα υπόγειο:Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου