Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων (2)







Για εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων στην πιο μεγάλη γκάμα και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Ρίξτε εδώ μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:

Χρώματα / βαφές δαπέδων (1)


Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστούν κάποιες επισκευές / επιδιορθώσεις για την αποκατάσταση ρωγμών,οπών,φωλεών αδρανών και της επιπεδότητας.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα από τσιμεντοειδή και εποξειδικά υλικά για τέτοιες περιπτώσεις και το τι θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από παραμέτρους όπως το πάχος της επισκευής,οι καταπονήσεις που αναμένονται,η συμβατότητα των δύο μερών κλπ.

Γενικά τα τσιμεντοειδή υλικά προσφέρονται για πάχη επισκευής από 10mm και πάνω και τα εποξειδικά για μικρότερα πάχη.
Απλά πάρτε υπόψη ότι θα τσιμεντοειδή υλικά φέρνουν καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών γιατί χρειάζονται τον χρόνο τους για να σκληρυνθούν και να μειωθεί η αλκαλικότητά τους.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του κατάλληλου ασταριού.

Το αστάρι / primer είναι απαραίτητο για μια σωστή δουλειά με εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων γιατί εξασφαλίζει την επαρκή πρόσφυση του συστήματος πάνω στο υπόστρωμα. 

Όσο λεπτές κι αν είναι οι στρώσεις των χρωμάτων,δεν είναι αρκετά λεπτόρρευστες ώστε από μόνες τους να δώσουν τη σωστή πρόσφυση. 
Χρειάζεται ένα υλικό με λιγότερα στερεά και πιο διεισδυτικό για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Κάποια αστάρια μπορούν στις κατάλληλες καταναλώσεις να παίξουν και τον ρόλο φραγμάτων κατά της ανιούσας υγρασίας.

Υπάρχουν προϊόντα υδατικής διασποράς που ενδείκνυνται για κλειστούς χώρους γιατί είναι πρακτικά χωρίς οσμές / πτητικές ουσίες.

 Για τους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα οι διαλύτες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει απαρεγκλίτως να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων υπάρχουν σε αρκετές εκδοχές και μια από αυτές είναι χρώματα κατάλληλα για χώρους επεξεργασίας τροφίμων και ποτών.

Αλλά γι αυτό το θέμα θα μιλήσουμε στο 3ο μέρος αυτού του άρθρου.

Για εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων,τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη για τιμές και τεχνικές πληροφορίες.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




1 σχόλια: