Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Έτοιμοι σοβάδες εξωτερικήs μόνωσης / θερμοπρόσοψης: τιμές (2)







Έτοιμοι σοβάδες  εξωτερικής μόνωσης / θερμοπρόσοψης σε πολύ συμφέρουσες τιμές μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε εδώ μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:

Έτοιμοι σοβάδες θερμοπρόσοψης / εξωτερικής θερμομόνωσης στις καλύτερες τιμές (1)


2. Στεγανότητα

 Πρωταγωνιστές οι σιλικονούχοι, έτοιμοι σοβάδες  εξωτερικής μόνωσης / θερμοπρόσοψης ενώ και οι ακρυλικοί είναι επαρκέστατοι.
 Οι τσιμεντοειδείς δεν έχουν καλή συμπεριφορά και βασίζονται περισσότερο στην στεγανωτική επάρκεια του χρώματος που θα ακολουθήσει.

Γιατί σε αντίθεση με τους οργανικούς σοβάδες δεν τελειώνουμε σε ένα χέρι αλλά πρέπει να περνάμε και μια καλή βαφή διακόσμησης και προστασίας.

Είναι αυτονόητο ότι η ευκαμψία των οργανικών σοβάδων τους προσδίδει αντοχή στη ρηγμάτωση,ιδιότητα κομβικής σημασίας όταν μιλάμε για στεγανοποίηση.

Και γιατί θα μου πείτε να χρησιμοποιήσουμε τότε τσιμεντοειδείς σοβάδες;

Για δύο λόγους:

Φαίνονται φθηνότεροι - αυταπάτη τελικά - σαν απόλυτο κόστος γιατί δεν συνυπολογίζουμε όπως θα έπρεπε το κόστος της τελικής προστατευτικής βαφής.

Είναι πιο κατάλληλοι όταν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες ή/και όταν η σχετική υγρασία είναι υψηλή. Οι οργανικοί σοβάδες αργούν να τραβήξουν σε τέτοιες συνθήκες.


3. Διαπνοή του τοίχου 

Οι με διαφορά πιο ατμοδιαπερατοί σοβάδες είναι οι τσιμεντοειδείς έτοιμοι σοβάδες  εξωτερικής μόνωσης / θερμοπρόσοψης  αρκεί βέβαια να συνδυαστούν με μια εξόχως ατμοδιαπερατή βαφή. Διαφορετικά ποιο το νόημα;

Θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με πετροβάμβακα γιατί δεν υπάρχει νόημα να τους συνδυάσουμε με πολυστερίνες αν το ζητούμενο είναι η μέγιστη διαπνοή.

Εδώ υστερούν οι δημοφιλείς ακρυλικοί σοβάδες αλλά προσέξτε και πάλι: Αναπνέουν περισσότερο από τις πολυστερίνες πάνω από τις οποίες τους χρησιμοποιούμε.


Τέλος του 2ου μέρους

Έτοιμοι σοβάδες  εξωτερικής μόνωσης / θερμοπρόσοψης σε πολύ πλεονεκτικές τιμές μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Εξυπηρετούμε άμεσα και στην Αθήνα.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου