Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης : Τα μεγαλύτερα λάθη στη χρήση τους! (1)





Για μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης στη μεγαλύτερη γκάμα και σε πολύ καλές τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Τι είναι οι μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης;

Είναι στεγανοποιητικά φύλλα μικρού  πάχους - συνήθως μικρότερου του 1mm - που τα χρησιμοποιούμε κάτω από τα κεραμίδια των σκεπών σαν μια επιπλέον ζώνη άμυνας κατά του νερού της βροχής αλλά και της σκόνης,της καπνομίχλης, του χιονιού σε μορφή πούδρας,των εντόμων,της πίεσης του ανέμου κλπ.


Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης;

Είναι πρώτον οι ασφαλτικές που τις συνηθίζουμε πολύ στην Ελλάδα.
 Υπάρχουν οι παλιάς τεχνολογίας ασφαλτικές που είναι φτιαγμένες από οξειδωμένη άσφαλτο και οι πιο πρόσφατες που βασίζονται σε άσφαλτο βελτιωμένη με πολυμερή και συνεπώς  έχουν καλύτερες αντοχές σε ένα ευρύτατο φάσμα θερμοκρασιών και είναι πιο εύκαμπτες και στεγανές.

Πολύ ισχυρές μηχανικές αντοχές αλλά έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: δρουν σαν φράγματα υδρατμών και πνίγουν την στέγη,δεν επιτρέπουν τη διαπνοή της και την εκτόνωση των υδρατμών.

Άρα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε παραδοσιακές μεθόδου αερισμού όπως π.χ, επικοινωνία κορφιά - γείσων.

Όταν χρησιμοποιούμε επιτεγίδες δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ασφαλτικές μεμβράνες.

Λάθος είναι να μην εξασφαλίσουμε αερισμό πάνω και κάτω από τη μεμβράνη. 
Όχι μόνο γιατί πνίγουμε την κατασκευή αλλά γιατί επίσης υποβάλουμε τις ασφαλτικές μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης σε θερμική γήρανση λόγω της ανάπτυξης υψηλών θερμοκρασιών.

Η γήρανση αυτή εκφράζεται κυρίως με την απώλεια των πτητικών μερών της μεμβράνης που σημαίνει μείωση της ευκαμψίας,μείωση στεγανοποιητικής ικανότητας και ευθρυπτότητα.

Εξ ου και το θλιβερό θέαμα που αντικρίζουμε συχνά όταν βγάζουμε τα κεραμίδια.

Και μετά είναι οι αναπνέουσες / διαπνέουσες / ατμοδιαπερατές μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης που είναι πιο ελαφριές και δεν μπλοκάρουν την κατασκευή από πλευράς διαπνοής.

Είναι πιο σύγχρονες,βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο και αποτελούν το μέλλον του τομέα.

Η κατασκευή τους βασίζεται στην εξής ιδέα: παίρνουμε μια πολύ λεπτή μεμβράνη - συνήθως από πολυαιθυλένιο ή πολυπροπυλένιο - και την προστατεύουμε μηχανικά με δύο εκατέρωθεν υφάσματα από πολυπροπυλένιο ή πολυεστέρα.

Περισσότερα όμως στο 2ο μέρος αυού του άρθρου.


Για μεμβράνες κεραμοσκεπών / στέγης σε μεγάλη ποικιλία και οικονομικές τιμές, τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου