Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν / σκυρόδεμα: Τιμές(1)










Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν (σκυρόδεμα) στις καλύτερες  τιμές της αγοράς, μπορείτε να βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Οι μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν χρησιμοποιούνται ευρέως σε βιομηχανικά δάπεδα,πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, χώρους logistics όπου αποθηκεύονται βαριά αντικείμενα,αεροδρόμια και προβλήτες λιμανιών,σήραγγες - με εκτοξευμένο σκυρόδεμα -  κλπ.

Τις χρησιμοποιούμε κυρίως σε εδαφόπλακες δηλαδή πλάκες από μπετόν που εδράζονται πάνω στο έδαφος ή σε κατάλληλη υπόβαση και αντικαθιστούμε μ' αυτές τα συνήθη δομικά πλέγματα.

Δηλαδή οι συνήθεις τους χρήσεις είναι σε μη δομικές επεμβάσεις αν και ανοίγονται μπροστά προοπτικές όπου θα μπορούν οι μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες να αντικαθιστούν μέρος ή και ολόκληρο τον σιδηροπλισμό σε δομικές επεμβάσεις.

Για να το ξεκαθαρίσω: δομικές θα λέγαμε τις επεμβάσεις όπου πιθανή αστοχία του υπόψη δομικού στοιχείου θα μπορούσε να οδηγήσει αλυσιδωτά και στην αστοχία άλλων κοντινών δομικών στοιχείων με πιθανές συνέπειες μεγάλης έκτασης ζημιές και ίσως και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Άλλο πράγμα λοιπόν ένα δοκάρι και άλλο μια πλάκα επί εδάφους!


Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν (σκυρόδεμα): πλεονεκτήματα

- υψηλές εφελκυστικές αντοχές και αντοχή σε απότριψη κάτω από απαιτητικές συνθήκες φόρτισης βιομηχανικού περιβάλλοντος

- έλεγχος των μακρορωγμών

- αύξηση της πλαστιμότητας του μπετόν, δηλαδή της ικανότητάς του να ανταποκρίνεται σε μεγάλες παραμορφώσεις χωρίς κάποια ιδιαίτερη μείωση της φέρουσας ικανότητάς του.
 Το μπετόν μετατρέπεται από ψαθυρό υλικό σε ένα εν μέρει πλάστιμο ( όλκιμο ) υλικό με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απορρόφησης ενέργειας.

- αύξηση της δυσθραυστότητας του οπλισμένου μπετόν,της ενέργειας δηλαδή που απαιτείται για τη θραύση ενός συγκεκριμένου - μοναδιαίου ας πούμε - όγκου από το το εν λόγω μπετόν.

- αύξηση της παραμένουσας αντοχής μετά από τοπικές θραύσεις

- μείωση έως και κατάργηση των αρμών συστολής / ελέγχου

Να τονισθεί ότι οι  μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες δεν έχουν καμία σχέση με τις μικρο-ίνες από πολυπροπυλένιο που αφήνουν το μπετόν το ίδιο ψαθυρό μετά τη χρήση τους.

 Αυτές οι μικρο-ίνες χρησιμοποιούνται στα δάπεδα για να βελτιώσουν απλά τα επιφανειακά τους χαρακτηριστικά και δεν αυξάνουν την παραμένουσα αντοχή του μπετόν μετά τη ρωγμάτωση.


Η συνέχεια όμως στο 2ο μέρος...


Για μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν  στις απόλυτα καλύτερες τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου