Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Επισκευαστικά,έτοιμα κονιάματα για επισκευές δομικών στοιχείων από μπετόν







Μια μεγάλη σειρά από επισκευαστικά  κονιάματα για επισκευές δομικών στοιχείων από μπετόν / σκυρόδεμα θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Επισκευαστικά κονιάματα για δομική αποκατάσταση / επισκευή μπετόν (1)

Επισκευαστικά κονιάματα για επισκευή μπετόν (2)


Το μπετόν γηράσκει κι ας φαίνεται  απίστευτο.


Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό και ανάμεσα τους σταχυολογούμε:

- μηχανικά αίτια όπως σεισμοί,υπερφόρτωση,κακός σχεδιασμός,κρούση,τριβή κλπ

- χημικά αίτια όπως έκθεση σε διαβρωτικές χημικές ουσίες,βιολογικές εναποθέσεις,εξανθήσεις κλπ

- φυσικά αίτια όπως οι θερμοκρασιακές συστολοδιαστολές,παγοπληξία κλπ.


Και για το οπλισμένο μπετόν μας ενδιαφέρει η διάβρωση των οπλισμών που οφείλεται κυρίως στην προϊούσα ενανθράκωση και στη ύπαρξη χλωριούχων ενώσεων στο κοντινό περιβάλλον.

Τα επισκευαστικά κονιάματα είναι έτοιμα κονιάματα σε σακιά που παράγονται με ακρίβεια στη δοσολογία των συστατικών τους. 

Ανακατεύονται μόνο με νερό και χρησιμοποιούνται για την γρήγορη και αξιόπιστη επισκευή / αποκατάσταση δομικών στοιχείων από μπετόν / σκυρόδεμα σε αντίθεση με την παλιά μεθοδολογία όπου τα επισκευαστικά κονιάματα παράγονταν in situ και χρειάζονταν αρκετές μαντικές ικανότητες.

Ο αριθμός τους είναι κάπως μεγάλος και προκαλεί σύγχυση σε πολύ κόσμο αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς γιατί οι εκάστοτε απαιτήσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

Για παράδειγμα:

- ανάλογα με το επιθυμητό πάχος κατασκευής έχουμε διαφορετικές κοκκομετρίες. 
Υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να γεμίσουμε ένα τοιχίο σε όλο το πάχος του, όπως υπάρχουν και περιπτώσεις που χρειάζεται μόνο μια επιφανειακή,εξομαλυντική στρώση φινιρίσματος.

- κάποια επισκευαστικά κονιάματα θα πρέπει να είναι ρευστά για να διεισδύουν μέσα από  πυκνοτοποθετημένους σιδηρούς οπλισμούς και κάποια άλλα θιξοτροπικά για πιο γρήγορες και εύκολες τοπικές επεμβάσεις χωρίς τη χρήση ξυλοτύπων.

Επίσης οι επιδιωκόμενες αντοχές,η πιθανή συρρίκνωση,η ταχύτητα πήξης και σκλήρυνσης μπορούν να απαιτήσουν τα κατάλληλα επισκευαστικά κονιάματα.

Για επισκευαστικά κονιάματα καλέστε μας στο 2310 428900 και θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. 

Θα βρείτε επίσης ότι άλλο υλικό χρειάζεστε για μια αποτελεσματική αποκατάσταση / επισκευή στοιχείων από μπετόν.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου