Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ίνες πολυπροπυλενίου vs χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για μπετόν
Ίνες πολυπροπυλενίου καθώς και χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για μπετόν / σκυρόδεμα στις καλύτερες τιμές μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:

Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν: Χρήσεις - τιμές


Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν: Είδη - τιμές - δοσολογία (2)Το μπετόν που είναι οπλισμένο με ίνες είναι ένα σύνθετο υλικό.
 
Σε σύγκριση με το συμβατικό μπετόν παρουσιάζει βελτιωμένα χαρακτηριστικά  όπως:

- έλεγχο του αριθμού και του εύρους των ρωγμών

- καλύτερη συμπεριφορά σε κόπωση - χαμηλότερο ερπυσμό

- καλύτερη συμπεριφορά σε εφελκυσμό.


Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το είδος,την ποιότητα,το μέγεθος και το σχήμα των ινών,τη δοσολογία τους και την πρόσφυσή τους.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι συνήθεις ίνες  πολυπροπυλενίου ( microfibers) και οι χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για μπετόν είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Μιλάμε για τις συνήθεις μικρο ίνες που χρησιμοποιούμε στο μπετόν κυρίως για την αντιμετώπιση των ρωγμών που αναπτύσσονται σε πρώιμα στάδια λόγω πλαστικής συρρίκνωσης και κάθισης - σχετικό το πρώτο λινκ.

Αυτές οι ίνες δεν αντικαθιστούν ποτέ κάποιο είδος οπλισμού και ο ρόλος τους είναι κυρίως βελτιωτικός των επιφανειακών χαρακτηριστικών του μπετόν.

Εκείνες οι ίνες πολυπροπυλενίου που στέκονται απέναντι στις  χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για μπετόν είναι οι δομικές ίνες πολυπροπυλενίου δηλαδή ίνες με μεγάλο μήκος και πάχος. 
Τυπικές διαστάσεις είναι π.χ. 5cm μήκος και 1mm πάχος.

Αυτές οι δομικές ίνες πολυπροπυλενίου όπως και οι χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες μπορούν να αντικαταστήσουν το μεταλλικό πλέγμα στις εδαφόπλακες και αλλάζουν πολύ περισσότερο τις ιδιότητες του μπετόν:

 χρόνια παραμόρφωση,πλαστιμότητα,δυσθραυστότητα,παραμένουσα αντοχή κλπ.

Άρα καμία σχέση ανάμεσα στις μικρο ίνες πολυπροπυλενίου και στις χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για μπετόν ή τις δομικές ίνες πολυπροπυλενίου.

Όλες τις ανωτέρω ίνες θα τις βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Καλέστε μας για μια προσφορά.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου