Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Μεμβράνες αποστράγγισης: Χρήσεις - εφαρμογές (2)Για μεμβράνες αποστράγγισης κάθε τύπου στις καλύτερες τιμές της αγοράς,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:

Αποστραγγιστικές μεμβράνες: Ποιος ο ρόλος τους; (1)


Αποστραγγιστικές μεμβράνες: άλλες χρήσεις - εφαρμογές

- αντικατάσταση του μπετόν καθαριότητας

Οι μεμβράνες αποστράγγισης μπορούν να αντικαταστήσουν το μπετόν καθαριότητας στις κατασκευές επιταχύνοντας σημαντικά την πρόοδο των εργασιών και ρίχνοντας αισθητά το σχετικό κόστος.

Απλά χρειάζεται ένα επίπεδο και καλά συμπυκνωμένο υπόστρωμα και μια αποστραγγιστική μεμβράνη με θλιπτική αντοχή τουλάχιστον 25tn/m2.

Αν κλείσουμε στεγανά τους αρμούς της μεμβράνης είτε με μια κατάλληλη μαστίχη είτε με αυτοκόλλητες ταινίες δύο όψεων μπορούμε να πετύχουμε ένα φράγμα ανιούσας υγρασίας και υδρατμών.

Άρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν φινίρισμα του δαπέδου εποξειδικά χρώματα,βινυλικά πλακάκια και άλλες επιστρώσεις που απαιτούν πλήρη έλεγχο της υγρασίας του υποστρώματος.- Μια άλλη δημοφιλής χρήση για τις μεμβράνες αποστράγγισης είναι η τοποθέτησή τους πάνω σε εδαφόπλακες με τις προεξοχές να κοιτάνε προς τα κάτω πριν τοποθετήσουμε δάπεδα laminate. 

Χρησιμεύουν σαν θερμικό φρένο και σαν φράγμα υδρατμών αφού στεγανοποιηθούν οι αρμοί τους όπως παραπάνω.

 Απομακρύνουν το ενδεχόμενο σχηματισμού μούχλας και συνεπώς ανάπτυξης δυσάρεστων οσμών.

Mπορούν να τοποθετηθούν απ' ευθείας πάνω στην αποστραγγιστική μεμβράνη ή πάνω στο ειδικό υπόστρωμα για laminate.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να εξακριβώνεται η καταλληλότητα της αποστραγγιστικής μεμβράνης κυρίως μέσω της ικανής θλιπτικής αντοχής της.- Τέλος οι μεμβράνες αποστράγγισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν εσωτερικά σε τοιχία για τον έλεγχο της διεισδύουσας υγρασίας. 

Μια τέτοια εφαρμογή φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

Το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για μεγάλους βιομηχανικούς χώρους. 
Τα νερά μαζεύονται στη βάση του τοιχίου και αποστραγγίζονται μέσω αυλακιών προς κάποια αντλία απαγωγής.

Τέλος του 2ου μέρους


Για μεμβράνες αποστράγγισης / αποστραγγιστικές μεμβράνες στις καλύτερες τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου