Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Πλαστικά στηρίγματα / ούπα Fischer για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη (2)
Ποιοτικά πλαστικά στηρίγματα / ούπα Fischer για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:


Στηρίγματα / βύσματα για εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη: Συμβουλές (1)


Το τρυπάνι που χρησιμοποιείται πρέπει να έχει την κατάλληλη διατομή που αναφέρεται στο τεχνικό φυλλάδιο των στηριγμάτων.

Για παράδειγμα τα στηρίγματα με την πλαστική καρφίδα που έχουμε στη γκάμα μας χρειάζονται 10αρι τρυπάνι ενώ αυτά με τη μεταλλική καρφίδα χρειάζονται 8αρι.

Τα στηρίγματα Fischer  πρέπει να έρχονται πρόσωπο με το θερμομονωτικό υλικό για να καλύπτονται σωστά από το λεπτό επίχρισμα.

Παρεμπιπτόντως η ποιότητα της καρφίδας είναι θεμελιώδης παράμετρος για τις αντοχές των στηριγμάτων και σημείο ποιοτικής διαφοροποίησης.

Κάποια στηρίγματα δέχονται βύσμα πολυστερίνης για την εξάλειψη του κινδύνου των θερμογεφυρών.

Άλλες φορές προτιμούμε το φρεζάρισμα στην επιφάνεια του θερμομονωτικού έτσι ώστε η ροδέλα να μπαίνει πιο βαθιά και να καλύπτεται μετά με πώματα πολυστερίνης. Ακόμη καλύτερη πρόληψη για την αποφυγή θερμογεφυρών.


Πόσα πλαστικά στηρίγματα / ούπα βάζουμε ανά m2;


Στις περισσότερες περιπτώσεις 6-8 βύσματα / m2 είναι αρκετά.Αριστερά υπάρχουν  6 βύσματα  Fischer / m2 και δεξιά  8 βύσματα / m2.


Πώς προκύπτει αυτό;

Oι πλάκες είναι συνήθως 1 x 0.50m. Αν πάρουμε δύο πλάκες που μαζί είναι 1m2 και μετρήσουμε τα πλαστικά στηρίγματα τους, έχουμε (μιλάμε για την αριστερή περίπτωση των 6 βυσμάτων / m2):

2 x 1=2  στο κέντρο

6 x 1/2=3 στα εσωτερικά σημεία ένωσης τριών πλακών

4 x 1/4=1 στα εξωτερικά σημεία ένωσης τριών πλακών

Σύνολο 6 πλαστικά στηρίγματα  Fischer / m2.

Στο δεξί μέρος υπάρχουν ακόμη δύο στηρίγματα στο κέντρο των πλακών οπότε πάμε στα 8 στηρίγματα / m2.


Τα  πλαστικά στηρίγματα / ούπα για εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη θα πρέπει να μπαίνουν με απόλυτη καθετότητα αλλιώς δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τον σοβά.

Τυχόν χαλαρά στηρίγματα θα  πρέπει να απορρίπτονται και να μπαίνουν νέα δίπλα τους.


Για στηρίγματα / ούπα Fischer  για εξωτερική μόνωση σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου