Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Ασφαλτόπανα με προστασία από ψηφίδες ή αλουμίνιο;

Ασφαλτόπανα με αλουμίνιο ή ψηφίδες στις καλύτερες τιμές μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα αλουμινίου:Τι πρέπει να γνωρίζετεOι ψηφίδες και τα φύλλα αλουμινίου πάχους 60-80 μικρών είναι τα δημοφιλέστερα μέσα προστασίας της ασφαλτικής μάζας από τις υπεριώδεις.

Οι ψηφίδες είναι μικρά κομματάκια πέτρας, πεπλατυσμένα ή πιο σφαιρικά, που πέφτουν στην ασφαλτική μάζα κατά τη διάρκεια της παραγωγής και κολλάνε πάνω της δημιουργώντας μια στρώση βατότητας και κυρίως προστασίας από τον ήλιο.

Το φύλλο αλουμινίου - που σαν concept οφείλεται στους Γάλλους - επιτελεί τον ίδιο ρόλο.


Τι από τα δύο να προτιμήσουμε; Yπάρχει κάποιο που έχει σαφή υπεροχή;

Όχι, είναι η γρήγορη απάντηση! 


Και τα δύο μέσα προστασίας είναι μια χαρά.

 Αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου.


1. Το αλουμίνιο στοιχίζει ακριβά και ανεβάζει ασύμμετρα και δυσανάλογα το κόστος.

2. Το αλουμίνιο χρειάζεται πολύ καλές κλίσεις οπότε στην Ελλάδα είναι να το ξεχνάς.

3. Το αλουμίνιο είναι ιδανικό για κάθετες επιφάνειες. Στέκεται καλά με μειωμένο  κίνδυνο ολίσθησης από το βάρος των ψηφίδων.

4. Το αλουμίνιο δεν ενδείκνυται για τις παραθαλάσσιες περιοχές γιατί διαβρώνεται από την αλατονέφωση.

5. Το αλουμίνιο θεωρητικά αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία αλλά βρομίζει γρήγορα και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος στην ταράτσα για να το καθαρίσει.

6. Το αλουμίνιο είναι απόλυτο φράγμα υδρατμών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε αποκολλήσεις και φουσκώματα αν δεν δίνεται μια διέξοδος στους υδρατμούς.

7. Το αλουμίνιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τη φλόγα του φλόγιστρου γιατί μπορεί να αποκολληθεί εύκολα με την υπερθέρμανση της μάζας. Οι μονωτές που το δουλεύουν πρέπει να είναι έμπειροι και να έχουν πιο ελαφρύ χέρι.

8. Το αλουμίνιο δίνει καλύτερη προστασία από τις ψηφίδες λόγω της απόλυτης συνέχειας του που δεν επιτρέπει στις πτητικές ουσίες του ασφαλτοπάνου να εξατμιστούν .

Από την άλλη, οι ψηφίδες είναι πιο οικονομικές,αρκετά αξιόπιστες και διατίθενται σε πολλά χρώματα.

Βέβαια φορτώνουν το ασφαλτόπανο με ένα περιττό βάρος 1-1.2kg/m2 αλλά αυτό τακτοποιείται αν πάμε σε ασφαλτόπανο μεγαλύτερου βάρους έτσι ώστε να υπάρχει ικανή ποσότητα ασφαλτικής μάζας.

Από πλευράς λειτουργικής ζωής μπορούμε να πάμε σε υψηλά νούμερα και με τις δύο προστασίες. 

Από πλευράς αποκολλήσεων τα πάντα είναι θέμα ποιότητας και με μια καλή ποιότητα δεν υπάρχει θέμα για όλη τη διάρκεια της λειτουργικής ζωής του ασφαλτοπάνου.

Για κάθε είδος ασφαλτοπάνου,είτε με ψηφίδες είτε με αλουμίνιο,τηλεφωνήστε μας στο 2310 4289000 και θα βρείτε τις καλύτερες τιμές.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου