Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αποστραγγιστικές μεμβράνες ειδικών χρήσεων







Για αποστραγγιστικές μεμβράνες / μεμβράνες αποστράγγισης κάθε είδους στις καλύτερες τιμές της αγοράς,καλέστε μας στο 2310  428900 - Θεσσαλονίκη.



Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:




Τι είναι οι αποστραγγιστικές μεμβράνες;

Είναι πλαστικά φύλλα με εξογκώματα που χρησιμοποιούνται κυρίως για την προστασία των υπόγειων κατασκευών. Περισσότερες πληροφορίες και χρήσεις στα ανωτέρω λινκ.


Ειδικού τύπου αποστραγγιστικές μεμβράνες

1. Αποστραγγιστικές μεμβράνες για δωματόκηπους:



Αποστραγγιστικές μεμβράνες με μεγάλου ύψους προεξοχές και μεγάλη θλιπτική αντοχή που αντικαθιστούν την κλασσική αποστραγγιστική στρώση από χαλίκια στους δωματόκηπους.

Και το κάνουν αυτό με ένα πολύ μικρό βάρος σε σχέση με τα χαλίκια,κοντά στο ένα εκατοστό του βάρους τους. 
Και βέβαια με σαφώς μικρότερο πάχος,συνήθως 20-30mm ( ύψος προεξοχών).

Οι αποστραγγιστικές μεμβράνες αυτές μπαίνουν με τις προεξοχές να κοιτάνε προς τα κάτω έτσι ώστε να φαίνονται σαν πολλά μικρά κυπελλάκια 
Αυτά τα μικρά κυπελλάκια συσσωρεύουν νερό της βροχής που μπορεί να χρησιμοποιθεί από τα ριζικά συστήματα της φύτευσης σε περιόδους ανομβρίας.

Στο κύριο σώμα της μεμβράνης - ανάμεσα στις προεξοχές - υπάρχουν χαραγμένες μικρές οπές για να αποστραγγίζονται οι μεγάλοι όγκοι του βρόχινου νερού.

Το νερό περνάει μέσα από τις οπές και ακολουθώντας τις κλίσεις του δώματος οδεύει προς τις απορροές.


2. Αποστραγγιστικές μεμβράνες με γεωύφασμα:



Αυτά τα γεωσύνθετα προϊόντα - γεωσύνθετα ονομάζονται τα γεωσυνθετικά προϊόντα που αποτελούν συνδυασμό απλών προϊόντων όπως στην παρούσα περίπτωση που μια αποστραγγιστική γεωμεμβράνη συνδυάζεται με ένα γεωύφασμα - τα χρησιμοποιούμε συνήθως σε τοιχία όταν υπάρχουν μεγάλοι όγκοι νερού.

Είναι πολύ βασικό το γεωύφασμα να είναι τεντωμένο για να μπορεί να δημιουργείται ελεύθερος χώρος για την αποστράγγιση των νερών. Στην αντίθετη περίπτωση το προϊόν θα είναι στην πράξη άχρηστο και βέβαια κυκλοφορούν στην αγορά πολλά τέτοια άχρηστα προϊόντα.


Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όταν επιλέγουμε αποστραγγιστικές μεμβράνες θα πρέπει να προσέχουμε τα παρακάτω στοιχεία:

- θλιπτική αντοχή

Διαφορετικά το προϊόν μπορεί να τσακίζεται ανεπίτρεπτα υπό το βάρος των χωμάτων οπότε το πάχος του μειώνεται και στην ουσία καθίσταται άχρηστο. 

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά γιατί ο ανταγωνισμός ωθεί σε διαρκώς λεπτότερα και ασθενέστερα προϊόντα σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που το πράγμα καταντά γελοίο.

- αντοχή στα χημικά των εδαφών έτσι ώστε να μη παρατηρείται μακροπρόθεσμα σήψη και αλλοίωση

- ελάχιστο προτεινόμενο βάρος τουλάχιστον 500gr/m2.

Αν χρειάζεστε αποστραγγιστικές μεμβράνες / μεμβράνες αποστράγγισης διαφόρων ειδών και εφαρμογών σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου