Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Στεγανοποίηση / στεγάνωση πισίνας: Συμβουλές







Για στεγανοποίηση / στεγάνωση / μόνωση πισίνας  σε Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική,απευθυνθείτε στους ειδικούς στο 2310 428900. 
Υψηλή τεχνογνωσία - προσγειωμένες τιμές.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:



Μόνωση - στεγανοποίηση πισίνας με τσιμεντοειδή



Στεγανοποίηση / στεγάνωση πισίνας: Ότι πρέπει να γνωρίζετε! (1)



Στεγανοποίηση / στεγάνωση πισίνας: Συμβουλές


1. Xωρίς καλό μπετόν η κατάσταση είναι ανέλπιδη. 
Συνεπώς το μπετόν θα πρέπει να είναι αυστηρών προδιαγραφών από πλευράς σύνθεσης,σκυροδέτησης και ωρίμανσης.

Μέσα στη μάζα του θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί οι κατάλληλοι υπερρευστοποιητές έτσι ώστε να δουλευτεί με τον χαμηλότερο πρακτικά εφαρμόσιμο υδατοτσιμεντοσυντελεστή.

Θέλουμε ένα μπετόν με μικρό πορώδες και στεγανό στη μάζα του κατά το δυνατόν.

2. Όλα τα μεμονωμένα σημεία όπως συναρμογές,φωλιές αδρανών,αποστάτες κλπ θα πρέπει να σκαφτούν και να στοκαριστούν με αντισυρρικνωτικά κονιάματα τύπου Kristolithe.

3. Όλοι οι αρμοί εργασίας και διαστολής θα πρέπει να σφραγιστούν με τα κατάλληλα υδροδιογκούμενα ή PVC waterstops.



Όλα τα φωτιστικά,σκίμερ,φρεάτια,σωλήνες κλπ θα πρέπει να συναρμοστούν με το μπετόν μέσω ενός εύκαμπτου,στεγανού υλικού τύπου Krimastic.

4. Δεν θα αρκέσει η εσωτερική στεγανοποίηση.
 Θα πρέπει να προηγηθεί και εξωτερική.

Δεν θέλουμε το μπετόν και οι οπλισμοί του να είναι εκτεθειμένοι στους διαβρωτικούς / επιθετικούς παράγοντες που υπάρχουν μέσα στο χώμα.

5. Όσο λείο κι αν είναι το μπετόν θα χρειαστεί μια εξισωτική τσιμεντοκονία που μπορεί να να γίνει με έτοιμα τσιμεντοκονιάματα ή με παραγόμενα επί τόπου με τσιμέντο:άμμο  σε αναλογία 1:2,5 κ.ο. και ενισχυμένα με αρκετή οικοδομική ρητίνη - περίπου το 1/4 του νερού.

6. Το τι στεγανοποιητικό υλικό θα επιλεγεί για τη στεγανοποίηση / στεγάνωση / μόνωση μιας πισίνας έχει να κάνει σχέση με το φινίρισμα της.

Η καλύτερη επιλογή - αν μιλάμε για επαλειφόμενα υλικά -  είναι μακράν τα εύκαμπτα τσιμεντοειδή δύο συστατικών τύπου Kristoflex, κατά προτίμηση ενισχυμένα και με ένα λεπτό υαλόπλεγμα τύπου Vertex R51.

Η ευκαμψία αυτών των υλικών είναι πολύτιμη για τέτοιες κατασκευές. Και η στεγανότητα του κατάλληλη για υδροστατικές πιέσεις.

Απλά θα πρέπει να καλύπτονται με πλακίδια ή ψηφίδες γιατί είναι δύσκολο να βαφούν με τα υπάρχοντα χρώματα.

Aν η τελική επιλογή είναι χρώμα - εποξειδικό ή ακρυλικό ή χλωριωμένο καουτσούκ - τότε χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος στεγανοποίησης ή φινιρίσματος που να δίνει κατάλληλο υπόστρωμα για βαφή.


Για στεγανοποίηση / στεγάνωση / μόνωση πισίνας  σε Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική,καλέστε μας για να συζητήσουμε το θέμα σας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου