Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών: Τι να προσέχετε!




Για αναπνέουσες / ατμοδιαπερατές μεμβράνες κεραμοσκεπών στις καλύτερες τιμές της αγοράς,καλέστε μας στο 2310 428900.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:



Αναπνέουσες / ατμοδιαπερατές μεμβράνες κεραμοσκεπών: Το νο1 σημείο προσοχής


Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα σημείο προσοχής σχετικά με τις εν λόγω μεμβράνες είναι ο κίνδυνος θερμικής γήρανσης τους σε ζεστά κλίματα όπως αυτό της Ελλάδας.

To πρόβλημα

Πάει ο στεγάς να κάνει αποκεράμωση για να αντιμετωπίσει κάποιο θέμα στεγανοποίησης ή θερμομόνωσης και βρίσκει φθαρμένη,κονιοποιημένη και ανύπαρκτη ενίοτε τη μεμβράνη κεραμοσκεπών. 
Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις πιο ελαφριές μεμβράνες.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Διότι δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. 
Είναι άκρως απαραίτητο να υπάρχει καλός αερισμός πάνω από τη μεμβράνη για να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία σε ανεπίτρεπτα υψηλά επίπεδα.

Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει με τη χρήση επιτεγίδων όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα:






Κι αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό!

 Θα πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα σε γείσα και κορφιάδες ή ανάμεσα στα γείσα για να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας ελεύθερα και να απάγει τόσο τη θερμότητα όσο και τυχόν υδρατμούς.

Αυτή η κατασκευή είναι δομοφυσικά σωστή και οποιαδήποτε άλλη θα θέσει τη θερμική γήρανση και την αποδόμηση της μεμβράνης.

Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, μη χρησιμοποιείτε αναπνέουσες / ατμοδιαπερατές μεμβράνες πολυπροπυλενίου και προτιμήστε για σιγουριά τις πολυεστερικές που αντέχουν σε έκθεση διαρκείας στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες:



Άρα το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις μεμβράνες αλλά στον τρόπο τοποθέτησής τους, κι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι τεχνίτες που τις εφαρμόζουν αλλά και οι έμποροι που τις διακινούν.

Για αναπνέουσες / ατμοδιαπερατές μεμβράνες κεραμοσκεπών σε μεγάλη γκάμα και πολύ οικονομικές τιμές,τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου