Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ηχομόνωση δαπέδων / πατωμάτων από μπετόν










Για ηχομόνωση δαπέδων / πατωμάτων από μπετόν από κτυπογενείς / στερεόφερτους ήχους,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Μη παραλείψετε να ρίξτε μια ματιά στα σχετικά αυτά επιβοηθητικά άρθρα:



Ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος από μπετόν σε κατοικίες (1)





Στα δάπεδα πατώματα από μπετόν πάντα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι κτυπογενείς / στερεόφερτοι ήχοι : βάδισμα,πήδημα - μη το πάτε στο πονηρό - σύρσιμο επίπλων,κλείσιμο πορτών,τέτοια πράγματα.

Κι αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε με παχιές επιστρώσεις όπως χαλιά ή μοκέτες με παχύ πέλος,ή με κολυμβητά δάπεδα ή με ψευδοροφές στον χώρο του ενοχλούμενου.

Η τελευταία περίπτωση είναι μονοσήμαντη λύση όταν ο επάνω αδιαφορεί ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση ενώ η πρώτη μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο σε συγκεκριμένους χώρους.

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι η περίπτωση του πλωτού ή κολυμβητού δαπέδου η οποία βέβαια έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί παρά μόνο προληπτικά και όχι εκ των υστέρων.


Ηχομόνωση δαπέδων / πατωμάτων από μπετόν: Πλωτό / κολυμβητό δάπεδο

Το όνομα έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε μια τσιμεντοκονία να πλέει / κολυμπάει πάνω σε ένα μαλακό ηχομονωτικό υλικό όπως το θαυματουργό Phonoblock μας.

Το Phonoblock και τα συναφή υλικά απομονώνουν την κυρίως πλάκα από την ανωδομή/τσιμεντοκονία ελέγχοντας το πέρασμα των δονήσεων προς τα κάτω.

Δρουν σαν αποσβεστήρες με λίγα λόγια.


Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε κατά την ηχομόνωση δαπέδων / πατωμάτων από μπετόν με δημιουργία πλωτού δαπέδου:


1. Το υλικό που επιλέγουμε θα πρέπει να αντέχει σε χρόνιες παραμορφώσεις, άρα αποκλείουμε τα υλικά από αφρώδες πολυαιθυλένιο.
 Xρειάζεται ένα υλικό με αντοχή στον ερπυσμό και με σωστή δυναμική ακαμψία.

2. Δεν το βάζουμε ποτέ πάνω σε σωλήνες. Ρίχνουμε πάντα μια εξισωτική,ισχνή τσιμεντοκονία με περιποιημένη άνω επιφάνεια γιατί τυχόν ανωμαλίες και προεξοχές μπορούν να καταστρέψουν το υλικό και να δημιουργήσουν ηχογέφυρες.

3. Προσέχουμε να κάνουμε σωστά τις επικαλύψεις που στο  Phonoblock είναι προσχηματισμένες. Κατά τη μικρή διάσταση τα γειτονικά φύλλα έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο και σφραγίζονται με κάποια ταινία.

4. Περιμετρικά στα σοβατεπί βάζουμε απομονωτικές ταινίες για να αποτρέψουμε τις πλευρικές μεταδόσεις του ήχου.

5. Η τσιμεντοκονία πρέπει να έχει ελάχιστο πάχος 4-4,5 cm και να είναι οπλισμένη με δομικό υαλόπλεγμα SRG 120.



Για ηχομόνωση δαπέδων / πατωμάτων από μπετόν από κτυπογενείς / στερεόφερτους ήχους,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου