Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ανθρακοϋφάσματα για επισκευές - ενισχύσεις σε στοιχεία από μπετόν







Ανθρακοϋφάσματα για επισκευές - ενισχύσεις κατασκευών από μπετόν σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο σχετικό με ανθρακοελάσματα αυτό άρθρο:

Ανθρακοελάσματα για δομητικές ενισχύσεις σε κατασκευές από μπετόν



Τα ανθρακοϋφάσματα  Nitowrap της Fosroc είναι εύκαμπτα υφάσματα από ανθρακονήματα πολύ υψηλών αντοχών σε αναπτύγματα μονής διεύθυνσης που προορίζονται για δομητικές ενισχύσεις σε στοιχεία από οπλισμένο μπετόν.

Συνήθως χρησιμοποιούνται για περισφίγξεις σε υποστυλώματα, βελτιώνοντας τη θλιπτική τους αντοχή ή για την κατασκευή ανοιχτών μανδυών ενίσχυσης σε δοκάρια.

Μαζί με τις εποξειδικές ρητίνες που τα συνοδεύουν στις ενισχυτικές αυτές επεμβάσεις δημιουργούν σύνθετα υλικά - CFRPs / Carbon Fiber Reinforced Polymers.

Οι εποξειδικές ρητίνες χρησιμοποιούνται για τη συγκόλληση των ανθρακοϋφασμάτων πάνω στην επιφάνεια του μπετόν και στην ουσία αποτελούν μια στρώση μεταφοράς των τάσεων από το δομικό στοιχείο προς αυτά.

Τα ανθρακοϋφάσματα   Nitowrap της Fosroc μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δοκούς και πλακοδοκούς σε συνδυασμό με ανθρακοελάσματα για καλύτερη ενίσχυση σε διάτμηση και κάμψη αντίστοιχα


Τρόπος τοποθέτησης

Χρειάζεται αρχικά μια πολύ προσεγμένη προετοιμασία των επιφανειών από μπετόν που θα πρέπει να είναι στεγνές,επιφανειακά συνεκτικές,καθαρές και απαλλαγμένες από κάθε είδους ρύπους και σαθρά,αρκούντως επίπεδες και ρονταρισμένες στις ακμές για την αποφυγή της συγκέντρωσης τάσεων εκεί.

Συνήθως χρειάζεται μια λεπτόρρευστη εποξειδική ρητίνη που λειτουργεί προετοιμαστικά σαν αστάρι και μετά μια δεύτερη ρητίνη που είναι η κύρια ρητίνη συγκόλλησης / προσαρμογής.

 Τα υφάσματα πατιούνται σχολαστικά με σκληρό ρολό για την αποφυγή εγκλωβισμένου αέρα και την αποκατάσταση τέλειας μονολιθικότητας

Τα  ανθρακοϋφάσματα θα πρέπει να είναι καλά τεντωμένα και η διεύθυνση των ινών τους να μπαίνει παράλληλα προς τη διεύθυνση των κυρίων τάσεων.

Οι σχετικές εργασίες πρέπει να γίνονται από πεπειραμένο προσωπικό και πάντα υπό την επίβλεψη πολιτικού μηχανικού.


Για  ανθρακοϋφάσματα και ανθρακοελάσματα καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου