Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση : Λύσεις με χαμηλό κόστος (5)






Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση :  Aν ψάχνετε για λύσεις με χαμηλό κόστος,καλέστε μας στο 2310 428900 για να σας βοηθήσουμε με ιδέες και οικονομικά υλικά.



Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:

Εξωτερική θερμομόνωση / θερμοπρόσοψη: Λύσεις με χαμηλό κόστος (4)


Επίσης δείτε το περιεκτικό αυτό άρθρο που θα σας βοηθήσει στις επιλογές σας:




Θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση : Λύσεις με χαμηλό κόστος - τελικοί σοβάδες



Οι έτοιμοι τελικοί σοβάδες που μπαίνουν για προστασία από τον καιρό αλλά και για τη διαμόρφωση της αισθητικής,είναι το μέρος εκείνο του συστήματος που μαζί με το θερμομονωτικό υλικό συνδιαμορφώνουν κατά μεγάλο ποσοστό το τελικό κόστος.

Σαν υλικό οι έτοιμοι τελικοί σοβάδες μαζί με τα αστάρια τους κοστίζουν 7-10 euro/m2.

Το κόστος αυτό περιλαμβάνει 2,5-3 κιλά παστώδους ακρυλικού ή σιλικονούχου σοβά και του ασταριού που είναι καλό να μπαίνει πριν από τον σοβά για τον έλεγχο της απορροφητικότητας του υποστρώματος,της βελτίωσης της πρόσφυσης στη στρώση βάσης,την επιμήκυνση του χρόνου κατεργασίας του σοβά και  και την τελική ομοιομορφία.


Τι μπορεί να γίνει για να πάμε σε πιο χαμηλό κόστος;

1. Θα μπορούσε να παραλειφθεί τελείως ο σοβάς και να πάμε σε ένα ακρυλικό χρώμα με το σχετικό αστάρι του απ' ευθείας πάνω στη στρώση βάσης.

Στην περίπτωση αυτή είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε μια βελτιωμένη κόλλα θερμοπρόσοψης λευκού χρώματος.

2. Θα μπορούσε να αποφευχθεί η χρήση ασταριού και να μπει απ' ευθείας ο παστώδης σοβάς κάτι που επίσης απαιτεί μια κόλλα με τα προηγούμενα χαρακτηριστικά.

3. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σοβάς έγχρωμος σε σκόνη ή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λευκός σοβάς μιας στρώσης και να βαφεί με ένα ακρυλικό χρώμα συν το αστάρι του στην απόχρωση της αρεσκείας σας.

Προφανώς όταν κάνουμε εκπτώσεις στις προδιαγραφές για να έχουμε έναν ευμενή αντίκτυπο στο κόστος θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι σε σχέση με τις πιθανές συνέπειες.

Η επίσημη θέση του blog είναι η προσκόλληση στο πνεύμα των εκάστοτε προδιαγραφών αλλά δεν είμαστε και τυφλοί για να μη γνωρίζουμε τι γίνεται στην πράξη.

Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της θερμοπρόσοψης / εξωτερικής μόνωσης αλλά όταν δεν υπάρχει το χρήμα ψάχνει για μονοπάτια για να κόψει δρόμο.

Ε,ο στόχος αυτού του άρθρου ήταν να σκιαγραφήσει τα πιο ασφαλή και ανώδυνα μονοπάτια.


Αν ενδιαφέρεστε για εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη σε χαμηλό κόστος,καλέστε μας για βοήθεια στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου