Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Πολυουρεθανικά vs εποξειδικά ρητινικά δάπεδα (2)






Για πολυουρεθανικά και εποξειδικά ρητινικά δάπεδα για αποθήκες,logistic centers,χώρους επεξεργασίας τροφίμων,πάρκινγκ κλπ,καλέστε μας στο 2310 428900. Η Fosroc λύσεις για κάθε εξειδικευμένη περίπτωση.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο προηγούμενο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:


Πολυουρεθανικά vs εποξειδικά ρητινικά δάπεδα



Αντοχή σε κρούσεις

Τα εποξειδικά ρητινικά δάπεδα είναι πιο σκληρά κι ανθεκτικά στις κρούσεις,με υψηλότερες μηχανικές αντοχές.


Βατότητα

Για τον πιο πάνω λόγω τα εποξειδικά δάπεδα είναι πιο κατάλληλα όπου υπάρχει υψηλή κυκλοφορία με βαριά κλαρκ / περονοφόρα.

Για βατότητα πεζών από την άλλη, τα πολυουρεθανικά είναι προτιμότερα γιατί λόγω ελαστικότητας αντέχουν περισσότερο σε γρατζουνιές και γδαρσίματα και ανάλογου τύπου μηχανική κατάχρηση.


Αντοχή σε θερμοκρασίες

Σαν πιο εύκαμπτα τα πολυουρεθανικά δάπεδα είναι πιο κατάλληλα για χώρους που υποβάλλονται σε συχνά θερμοκρασιακά σοκ.

Τα εποξειδικά δάπεδα εξυπηρετούν συνήθως θερμοκρασίες ως 60-65 βαθμών ενώ τα πολυουρεθανικά μπορούν να πάνε και πάνω από 100 βαθμούς.

Σ' έναν χώρο τροφίμων όπου υπάρχουν φούρνοι που ανοιγοκλείνουν ή ουσίες σε σημείο βρασμού που μπορούν να χυθούν πάνω στο δάπεδο, η λύση ειναι τα πολυουρεθανικά  ρητινικά δάπεδα. 
Μπορούν να πλένονται καθημερινά με ζεστό νερό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στα ψυγεία επίσης η ευκαμψία των πολυουρεθανικών τα κάνει πιο κατάλληλα σαν λύση.

Η ελαστικότητα τους τα κάνει επίσης πιο κατάλληλα για τα ανοιχτά πολυώροφα πάρκινγκ όπου μπορούν να παίξουν και τον ρόλο της στεγανοποίησης .


Σε επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε για τα τροποποιημένα με τσιμέντο πολυουρεθανικά δάπεδα τύπου Fosroc Nitofloor SL2000 U και Fosroc Nitofloor SL3000 U 



Για πολυουρεθανικά ή εποξειδικά ρητινικά δάπεδα Fosroc σε βατές τιμές,τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη - Greece
 για να βρούμε την ιδανικότερη λύση για την περίπτωση σας.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA - DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου