Για αδιαβροχοποίηση σε μπετόν,σοβάδες,τσιμεντοκονίες,ξύλο,αρμούς πλακιδίων κλπ, βρείτε το κατάλληλο υδαταπωθητικό υλικό στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη (και στις κατάλληλες τιμές...).
2ο μέρος
7. Οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι καθαρές και στεγνές πριν από την αδιαβροχοποίηση.
Αλλά απαγορεύεται το νερό σε πολλές περιπτώσεις. Θα σας υποδείξουμε τις καλύτερες μεθόδους καθαρισμού ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.
8. Οι επιφάνειες από μπετόν,σοβάδες,τσιμεντοκονίες,ξύλο,αρμούς πλακιδίων θα πρέπει να έχουν μάξιμουμ ποσοστό υγρασίας κάτω από τα επιτερπόμενα όρια πριν δεχτούν αδιαβροχοποίηση.
Γενικές συστάσεις για την αδιαβροχοποίηση σε μπετόν,σοβάδες,τσιμεντοκονίες,ξύλο,αρμούς πλακιδίων κλπ.
1. Να προτιμάτε πάντα τα μη φιλμογόνα / υμενογόνα υλικά στις εξωτερικές επιφάνειες. Το δομικό στοιχείο θα πρέπει να αναπνέει ελεύθερα.
2. Για εξωτερικές εργασίες δώστε προτεραιότητα στις σιλοξάνες. Έχουν πολύ καλή υδαταπωθητικότητα,αντέχουν για χρόνια και επιτρέπουν στο υπόστρωμα να αναπνέει.
3. Στις εσωτερικές εργασίες επιθυμούμε συνήθως εύκολο καθαρισμό και ένα γκλοσάρισμα της επιφάνειας για λόγους αισθητικής.
Εδώ η υδαταπωθητικότητα και η ατμοδιαπερατότητα είναι παράμετροι που γενικά δεν μας απασχολούν.
Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και υμενογόνα υλικά,πιο πλούσια σε στερεά που βασίζονται σε ακρυλικές διασπορές ή πολυουρεθάνη.
4 Στα δάπεδα χρησιμοποιούμε υδαταπωθητικά για να αντιμετωπίσουμε την ανάπτυξη βιολογικών ρύπων και να αποφύγουμε τα λεκιάσματα.
Αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι πολλά από αυτά δημιουργούν πρoβλήματα ολίσθησης,ιδιαίτερα σε υγρές συνθήκες και βέβαια ότι φθείρονται γρήγορα λόγω μηχανικής κατάχρησης.
Λόγω της φύσης της κατασκευής τους επιτρέπουν την εξάτμιση της υγρασίας μόνο από την ορατή τους επιφάνεια και όταν έχουμε χαμηλή υδρατμοδιαπερατότητα - πράγμα σύνηθες για τα υλικά που βάζουμε στα δάπεδα - σχηματίζονται ανεπιθύμητες ασπρίλες από την υγρασία που μεταφέρει άλατα. Δεν συνιστώνται με τίποτα σε μέρη που μπορούν να υπάρξουν συνθήκες παγετού.
Κάθε περίπτωση όταν μιλάμε για αδιαβροχοποίηση σε μπετόν,σοβάδες,τσιμεντοκονίες,ξύλο,αρμούς πλακιδίων πρέπει να εξετάζεται χωριστά. Μερικές είναι πολύ απλές αλλά κάποιες ιδιαίτερα πολύπλοκες όπως π.χ. τα δάπεδα εξωτερικών χώρων. Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ!
Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος με τους συνδέσμους του εδώ:
Αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,cotto,κεραμίδια,τούβλα,πλακάκια (1)
Για αδιαβροχοποίηση σε μπετόν,σοβάδες,τσιμεντοκονίες,ξύλο,αρμούς πλακιδίων κλπ. βρείτε το κατάλληλο εμποτιστικό υλικό στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη .
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου