Pages - Menu

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αδιαβροχοποιητικά υλικά για μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,cotto,αρμούς πλακιδίων (1)










Για αδιαβροχοποιητικά υλικά για αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,τούβλα,cotto,αρμούς πλακιδίων  στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Τα αδιαβροχοποιητικά υλικά είναι διαφανή,συνήθως εμποτιστικά,λεπτόρρευστα, επαλειπτικά διαλύματα ή γαλακτώματα με τα οποία στοχεύουμε στο να μειώσουμε την απορρόφηση του νερού από τα πορώδη δομικά υλικά όπως μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,cotto,αρμούς πλακιδίων κλπ.

Δρουν με μοριακές δυνάμεις μεταβάλλοντας τη γωνία επαφής του νερού και τα τριχοειδή φαινόμενα. Δεν μπλοκάρουν τους πόρους και επιτρέπουν στην κατασκευή να αναπνεύσει.

Τυπικά βάθη στα οποία μπορούν να διεισδύσουν είναι 1-10mm.

Υπάρχουν και υλικά που κάνουν αδιαβροχοποίηση με κάποιον υμένα - υμενογόνα - αλλά έχουν τόσα πολλά δυνητικά προβλήματα που ούτε καν θα ασχοληθούμε με αυτά.

Προβλήματα που συνδέονται με το νερό στις κατασκευές είναι ανάμεσα σε άλλα:
Αποδόμηση από κύκλους πήξης - τήξης, διάβρωση μετάλλων,σήψη ξύλων,ανάπτυξη μούχλας,εξανθήσεις / άλατα κλπ.

Προσοχή! 

Τα αδιαβροχοποιητικά υλικά δεν είναι στεγανοποιητικά, δηλαδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν έστω και την ελάχιστη υδροστατική πίεση και βέβαια δεν έχουν την ικανότητα να γεφυρώσουν ρωγμές. Οι γεφυρωτικές τους ικανότητες εξαντλούνται κάπου στα 0,5mm και γενικά σε μικρότερες ρωγμές.

Η αδιαβροχοποίηση λοιπόν δεν είναι στεγανοποίηση!

Αυτό το τονίζουμε για να μην υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες και παράλογες αξιώσεις από τα υλικά αυτά. 

Συνήθως χρειάζονται δομικού τύπου επεμβάσεις για την εξασφάλιση της στεγανοποίησης όπως π.χ. η σφράγιση κάποιων ρωγμών,η βελτίωση της αποστράγγισης κλπ.

Είναι τουλάχιστον φαιδρό λοιπόν - για να μη χρησιμοποιήσουμε σκληρή γλώσσα - το να ισχυρίζονται κάποιοι ότι μπορείς με αδιαβροχοποιητικά υλικά να κάνεις μόνωση / στεγανοποίηση ταράτσας ή στέγης ή τοίχου. 

Κι όμως το διαδίκτυο βρίθει από σχετικές τερατολογίες...


Ποια είναι τα κριτήρια με τα oποία επιλέγουμε τα αδιαβροχοποιητικά υλικά για μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,τούβλα,cotto,αρμούς πλακιδίων;;


- βαθμός υδαταπωθητικότητας

- ατμοδιαπερατότητα του δομικού στοιχείου

- προσδοκώμενος χρόνος λειτουργικής ζωής

- η επίδραση στη μορφολογία του δομικού στοιχείου δηλαδή αν το αφήνει ανεπηρέαστο ή το το κάνει να δείχνει πιο σκούρο, σαν βρεγμένο ή gloss κλπ.

Από κει και πέρα κοιτάμε και άλλα πράγματα όπως αν γλιστράει σε δάπεδα ή αν μπορεί να απωθεί τους ρύπους ή να παίξει ρόλο antigraffiti κλπ.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Αδιαβροχοποιητικά υλικά επιφανειών για τοίχους,δάπεδα,προσόψεις από πορώδη δομικά υλικά (2)



Για αδιαβροχοποιητικά υλικά για αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα,πέτρα,σοβά,ξύλο,κεραμίδια,τούβλα,cotto,αρμούς πλακιδίων  κλπ στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου