Συνέχεια από το 1ο μέρος:
Ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες: Βασικές αρχές (1)
Προσοχή επίσης στα κενά ανάμεσα στην κατασκευή από γυψοσανίδες και στα κουφώματα.
Kαι τέλος σε ασφράγιστα μέρη στις διόδους καλωδίων ή σωληνώσεων, στις πρίζες κλπ.
3. Απομόνωση / αποσύμπλεξη
Η ασυνεχής κατασκευή είναι αποτελεσματική στη μείωση της μετάδοσης του ήχου από το ένα πέτασμα στο άλλο. Αν δεν υπάρχουν σύνδεσμοι ανάμεσα στα δύο πετάσματα η ηχομόνωση θα είναι καλύτερη.
Στην βασική αυτή αρχή στηρίζεται και η αποτελεσματικότητα των διπλών υαλοπινάκων όπως και των πλωτών / κολυμβητών δαπέδων.
Aν είναι εφικτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στα δύο πετάσματα ή αν υπάρχει να είναι κατά το δυνατόν ελαστική.
4. Απόσβεση / damping
H εφαρμογή ενός βισκοελαστικού,ανικραδασμικού υλικοί - π.χ. Topsilent - πάνω σε μια γυψοσανίδα βελτιώνει την ηχομονωτική συμπεριφορά του χωρίσματος δίνοντας πρόσθετη αδράνεια αλλά και ασυμμετρία
5. Ηχοαπορρόφηση
Η πλήρωση του χωρίσματος μερικώς ή πλήρως με ινώδες ηχομονωτικό υλικό - π.χ πετροβάμβακα ή ορυκτοβάμβακα - βελτιώνει τον δείκτη ηχομείωσης ειδικά στην περιοχή των συχνοτήτων συντονισμού.
H χρήση γυψοσανίδων με διαφορετική μάζα στα δύο τοιχώματα βελτιώνει την κατάσταση,όπως οριακά βελτιώνει την κατάσταση και η αύξηση της ακαμψίας από τη τοποθέτηση των ορθοστατών στα 40cm αντί για τα 60cm.
Τέλος η αύξηση της απόστασης των πετασμάτων δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερη επίδραση στη μόνωση από ένα σημείο και μετά.
Για ηχομόνωση τοίχου με γυψοσανίδες μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου