Χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για δάπεδα από μπετόν / σκυρόδεμα θα βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.
Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:
Μεταλλικές / χαλύβδινες ίνες για μπετόν (1)
Οι χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες χρησιμοποιούνται στα δάπεδα από μπετόν / σκυρόδεμα για:
- μείωση των ρωγμών
- αύξηση της απόστασης των αρμών συστολής
- ενδεχόμενη μείωση του πάχους των πλακών - μιλάμε κυρίως για εδαφόπλακες
- μια βοήθεια στο θέμα στης στρέβλωσης των πλακών - το curling.
Η έννοια του "jointless floor",του δαπέδου δηλαδή χωρίς αρμούς έχει να κάνει σχέση με τη τεχνολογία των δαπέδων βελτιωμένων με χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες.
Είναι απόλυτα εφικτό να έχουμε πλέον εδαφόπλακες με διαστάσεις τουλάχιστον 30 x 30m χωρίς αρμούς συστολής.
Και αυτό βέβαια σημαίνει πολύ πιο εύκολη συντήρηση μιας και τα περισσότερα προβλήματα στα δάπεδα ξεκινούν από τους αρμούς.
Η αύξηση της δοσολογίας σε χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες μεγαλώνει αντίστοιχα τις αποστάσεις των αρμών ελέγχου / συστολής στις πλάκες από μπετόν.
Βέβαια οι ίνες δεν μπορούν να εξισορροπήσουν τα προβλήματα που μπορεί να δώσει ένα προβληματικό υπόστρωμα ή ένας κακός σχεδιασμός του μπετόν.
Δεν αποτελούν πανάκεια δηλαδή.
Αν το υπόστρωμα δεν έχει καλή αποστράγγιση,ή δεν είναι καλά συμπυκνωμένο ή επίπεδο τι μπορούν να κάνουν οι ίνες;
Όταν προδιαγράφουμε χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για εδαφόπλακες θα πρέπει να συγκεκριμενοποιούμε:
- δοσολογία σε kg ινών / m3 μπετόν
- μήκος ινών ή aspect ratio ( δείτε σχετικά στα λινκ). Τα πλέον συνηθισμένα μήκη είναι από 25-65mm.
- είδος ινών με την έννοια της σχηματοποίησής τους.
Για παράδειγμα ένα μεγάλο μήκος θα ωφελήσει την πλαστικότητα ενώ ένα μικρό, τον έλεγχο της ρηγμάτωσης.
Σε κάθε περίπτωση η εργασιμότητα του μπετόν επηρεάζεται δυσμενώς από την προσθήκη των ινών και θα χρειαστούμε τη συνδρομή ενός καλού υπερρευστοποιητή.
Για χαλύβδινες / μεταλλικές ίνες για δάπεδα από μπετόν σε καλή ποιότητα και τιμές, καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου