Pages - Menu

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν: Ερωτήσεις κι απαντήσεις (1)







Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν και κονιάματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς μόνο στο 2310 428900.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:

Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν,σοβά,κονιάματα: Τιμές - κόστος (2)




1. Τι κάνουν οι ίνες πολυπροπυλενίου στο μπετόν σε σχέση με τη ρηγμάτωση του;

Tη μειώνουν στα πρώιμα στάδια της πήξης και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τότε οι αντοχές του μπετόν είναι πολύ χαμηλές. 

Oι ίνες πολυπροπυλενίου προσφέρουν στο νωπό μπετόν εφελκυστική αντοχή.

Η φυσιολογική συρρίκνωση που μπετόν όπως πήζει, δημιουργεί την τάση για ρωγμές και οι ίνες πολυπροπυλενίου μπορούν δυνητικά να τις αναχαιτίσουν κατά 100% σχηματίζοντας άμεσα μέσα στη μάζα του ένα τριαξονικό οπλισμό.

Οι ρωγμές γεφυρώνουν τα χείλη των ρωγμών και τα κρατάνε πιο κοντά το ένα στο άλλο αποθαρρύνοντας έτσι τη διάνοιξη της ρωγμής

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η δημιουργία ρωγμών και το ανεμπόδιστο άνοιγμα του εύρους τους διευκολύνει την είσοδο του νερού που μπορεί να έχει παρασύρει άλατα και άλλα βλαβερά χημικά.

Αυτό σημαίνει γρηγορότερη καταστροφή του μπετόν


2. Τι γίνεται με την πλαστική κάθιση και την απόμιξη;

Οι ίνες πολυπροπυλενίου με το πλέγμα που σχηματίζουν μειώνουν την κάθιση των αδρανών,τον διαχωρισμό και την απόμιξη. 
Δημιουργούν με άλλα λόγια ένα πιο ομοιογενές μείγμα.

Απόμιξη έχουμε όταν το νερό εκτοπίζεται προς την επιφάνεια κυρίως από την ανεμπόδιστη καταβύθιση των αδρανών.


3. Τι γίνεται με την τελική πήξη του μπετόν; Καθυστερεί από τις ίνες πολυπροπυλενίου;


Kαθόλου! Ο χρόνος πήξης εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα σε νερό και πιθανώς και από τα χρησιμοποιούμενα πρόσμικτα σκυροδέματος.


4. Τι μπορούμε να πούμε για το φινίρισμα του μπετόν;

H ομοιογένεια που προσφέρουν οι ίνες πολυπροπυλενίου ευνοεί ένα καλύτερο φινίρισμα του μπετόν.

Τέλος του πρώτου μέρους


Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν και κονιάματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς μόνο στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου