Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλτικές μεμβράνες με ψηφίδα ή αλουμίνιο: Τοποθέτηση - σημεία προσοχής (2)Για ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα της καλύτερες ποιότητες και σε λογικές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Πώς γίνεται γη τοποθέτησή τους;

Σχεδόν πάντα με φλόγιστρο γυμνής φλόγας. Οι παλιές τεχνικές με θερμή άσφαλτο έχουν σχεδόν εκλείψει και οι εφαρμογές με ψυχρή κόλλα είναι σπάνιες. 

Σε ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιούνται αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα που τοποθετούνται με υγρή κόλλα εν ψυχρώ.

Σχετικά με την τοποθέτησή τους θα είναι χρήσιμο να διαβάσετε το άρθρο αυτό:

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα: Τα θανάσιμα λάθη


Εκείνο που θεωρείται σημαντικό είναι να υπάρχουν επαρκείς κλίσεις ώστε να γίνεται σχετικά εύκολα η αποστράγγιση των νερών της βροχής. 

Αν το νερό μείνει πάνω στην ταράτσα  για περισσότερο από 24 ώρες,θα βρει τον τρόπο να διεισδύσει.

Η τοποθέτηση αρχίζει πάντα από τα κατώτερα σημεία - εκεί που απορρέουν τα νερά - και συνεχίζεται προς τα ψηλότερα με τις επικαλύψεις να μη πηγαίνουν κόντρα προς τα απορρέοντα νερά.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σωστή αποστράγγιση είναι μισή στεγανοποίηση!

Από κει και πέρα ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στη στεγανοποίηση των στηθαίων και βέβαια των ειδικών σημείων - ποδαρικά από θερμοσίφωνες,εξατμιστήρες μονώσεων,απολήξεις σωλήνων εξαερισμού κλπ.

Οι ασφαλτικές μεμβράνες θεωρούνται μερικώς βατές. Αυτοί που ανεβαίνουν στην ταράτσα θα πρέπει να προσέχουν τις κινήσεις τους και να κάθονται μόνο όσο είναι απαραίτητο.

Ποιες ασφαλτικές μεμβράνες τα επιλέγατε για το σπίτι σας;

Αν και υπάρχουν πολλές καλές επιλογές η προτίμησή μας θα ήταν εδώ:


Μη γίνεστε μίζεροι στις επιλογές σας! Με αστεία επί πλέον ποσά μπορείτε να έχετε κάτι πολύ καλό για το σπίτι σας.

Τέλος του 2ου μέρος. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:Για ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα της καλύτερες ποιότητες και σε λογικές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου