Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα: Μια σύγκριση (2)Για ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα (ασφαλτικές μεμβράνες) σε μεγάλη γκάμα και εξαιρετικές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Σαφώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους είναι η αντοχή τους και η καλύτερη συμπεριφορά τους στις χαμηλές θερμοκρασίες όπου είναι λιγότερο επιρρεπή σε ζημίες. 

Και βέβαια η αντίσταση στην κόπωση που επιβάλλουν οι διαρκείς μετακινήσεις των υποστρωμάτων.

Για τις μεταλλικές κατασκευές π.χ. τα ελαστομερή / SBS ασφαλτόπανα προβάλλουν σαν μονοσήμαντη λύση.

Σε κρύα μέρη λοιπόν αυτά τα ασφαλτόπανα έχουν το πρώτο χέρι. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την εφαρμογή τους υπό χαμηλές θερμοκρασίες όπου τα ελαστομερή σαν πιο εύκαμπτα δουλεύονται πιο εύκολα από τα άκαμπτα ελαστομερή.

Στις μεγάλες ταράτσες, από 350-400m2 και πάνω,επίσης τα ελαστομερή είναι προτιμητέα λόγω της σαφώς καλύτερης συμπεριφοράς τους σε κόπωση. 

Όσο πιο μεγάλη είναι  η ταράτσα τόσο μεγαλύτερες οι μετακινήσεις του υποστρώματος και τόσο μεγαλύτερη η κόπωση των ασφαλτοπάνων από τους συνεχείς κύκλους συστολοδιαστολών.

Από την άλλη τα  πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα δείχνουν να έχουν καλύτερη αντοχή στη θερμική γήρανση και μεγαλύτερες αντοχές στις υψηλότερες θερμοκρασίες γιατί έχουν υψηλότερες αντοχές σε μάλθωση.

 Έτσι φαίνονται πιο κατάλληλα για ζεστά κλίματα όπως επίσης είναι πιο κατάλληλα όταν υπάρχουν μεγάλα τμήματα κάθετης εφαρμογής.

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που τα όρια ανάμεσα σε πλαστομερή και ελαστομερή τείνουν να αμβλυνθούν ή και να εξαφανιστούν. 

Υπάρχουν πια ελαστομερή που αντέχουν μέχρι τους 130 βαθμούς και πλαστομερή που πάνε άνετα κάτω από τους -15.

Εκείνο που πρέπει να μείνει από εδώ είναι ότι τα ελαστομερή γενικά είναι καλύτερα από τα πλαστομερή, γι αυτό και ακριβότερα.

 Από την άλλη υπάρχουν στη αγορά πολύ καλά πλαστομερή όπως και πλαστομερή-σκουπίδια.

Αγοράζοντας ελαστομερή δεν μπορείτε να πέσετε με τίποτα στην κατηγορία σκουπιδιού.

Τελικά όλα είναι θέμα του τι ανάγκη καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε. 
Κάθε προϊόν έχει μια γκάμα εφαρμογών και εκεί πρέπει να μένουμε.

Ο ευσυνείδητος έμπορος δεν θα σας πουλήσει ποτέ χρυσάφι για μια δουλειά που γίνεται άνετα με χάλυβα...

Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα στις καλύτερες τιμές - Θεσσαλονίκη (1)


Για ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα (ασφαλτικές μεμβράνες) σε μεγάλη γκάμα και εξαιρετικές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου