Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος από μπετόν σε κατοικίες (1)Η ηχομόνωση ενός δαπέδου  από μπετόν από τους κτυπογενείς ήχους όπως το βάδισμα,η μετακίνηση επίπλων,το κλείσιμο πορτών,οι πτώσεις αντικειμένων,το τρίξιμο των κρεβατιών κλπ είναι απαραίτητη για την ψυχική υγεία των ενοίκων του κάτω διαμερίσματος.

Αν δεν χρησιμοποιηθεί κάποιο υλικό που να αναχαιτίζει τους θορύβους, αυτοί θα μεταδίδονται όχι μόνο στον υποκείμενο χώρο αλλά και σε όλους τους γειτονικούς χώρους μέσω του σκελετού από μπετόν του κτιρίου.

Το να κάνουμε μια ψευδοροφή στον ταβάνι του υποκείμενου χώρου θα έλυνε μερικώς μόνο το πρόβλημα μιας και θα υπήρχε έντονη πλευρική μετάδοση μέσω των τοίχων.

Άρα το πιο σωστό θα ήταν να δουλέψουμε στην πηγή του θορύβου και η πιο πρακτική λύση θα ήταν να απομονώσουμε την εξισωτική τσιμεντοκονία από την κυρίως πλάκα με ένα μαλακό υλικό που να φρενάρει τη μετάδοση του κτυπογενούς ήχου. Τότε μιλάμε για πλωτό ή κολυμβητό δάπεδο.

Ιδανικά για την περίπτωση αυτή είναι τα υλικά μας:

Phonoblock με πάχος 6 mm και  ΔL=27dB και 
και Aesse 2200 με πάχος 7,5mm και  ΔL=34dB.Και είναι ιδανικά γιατί κόβουν πολύ τον κτυπογενή ήχο,παρουσιάζουν χαμηλό ερπυσμό σε βάθος χρόνου, πολύ ευνοϊκό συντελεστή δυναμικής ακαμψίας,τοποθετούνται εύκολα και έχουν καλές μηχανικές αντοχές για να μη τραυματίζονται κατά τη φάση της εφαρμογής.

Αντίθετα ένα προϊόν από διογκωμένο πολυαιθυλένιο θα παραμορφωνόταν ανεπίτρεπτα μεσομακροπρόθεσμα. 

Λεπτομέρειες για τη σωστή εφαρμογή της ηχομόνωσης δαπέδου μπορείτε να βρείτε εδώ:


Ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος από μπετόν: Κολυμβητό δάπεδο (2)


Εκείνο που είναι θεμελιώδες στις περιπτώσεις αυτές είναι η πλήρης αποφυγή τυχόν ηχογεφυρών και αυτό σημαίνει ότι:

- δεν πρέπει να τραυματιστεί το υλικό κατά την εφαρμογή του

- οι επικαλύψεις θα πρέπει να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια

- θα πρέπει να υπάρξει πλήρης περιμετρική απομόνωση με τους τοίχους.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:Για ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος από μπετόν στη Θεσσαλονίκη, καλέστε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου