Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ηχομόνωση πατωμάτων / δαπέδων από μπετόν σε σπίτια (2)






Για αξιόπιστη ηχομόνωση πατωμάτων / δαπέδων από μπετόν σε σπίτια,καλέστε για ενημέρωση στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Γενικές συμβουλές - σημεία προσοχής

1. Δεν είναι σωστό να δουλεύουμε πάνω σε σωλήνες και αν έχουμε το περιθώριο του ύψους θα πρέπει να πέσει πρώτα μια ισχνή τσιμεντοκονία που να καλύψει όλους τους σωλήνες και να αποτελέσει το υπόστρωμα για το ηχομονωτικό υλικό.

Αν δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια θα πρέπει να τσιμενταριστούν οι σωλήνες έτσι ώστε να μην ασκούνται παραμορφωτικές τάσεις ψαλιδισμού πάνω στο ηχομονωτικό υλικό και να το καταστρέψουν.

2. Αυτή η ισχνή τσιμεντοκονία  θα πρέπει καθώς πέφτει να απομονώνεται πλήρως με ηχομονωτικές λωρίδες από τους τοίχους για να αποφεύγονται οι πλευρικές μεταδόσεις

3. Τα ηχομονωτικά φύλλα απλώνονται με μια επικάλυψη περίπου 5 εκατοστά.
 Η αυτοκόλλητη ούγια επιτρέπει την ασφαλή και στεγανή σύνδεση δύο παρακείμενων φύλλων. 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισχωρήσει τσιμεντοπολτός μέσω των αρμών αυτών γιατί θα βραχυκυκλώσει την ηχομόνωση  πατωμάτων / δαπέδων.

 Σε περίπτωση λάθους ή αμφιβολίας για τη στεγανή σύνδεση των φύλλων,χρησιμοποιήστε μια αυτοκόλλητη ταινία Adeflex ελάχιστου πλάτους 10 cm.

4. H τσιμεντοκονία θα πρέπει να έχει ένα ελάχιστο πάχος 4cm και να είναι οπλισμένη με ένα δομικό υαλόπλεγμα SRG 120:

Υαλοπλέγματα: Δομικό υαλόπλεγμα για τσιμεντοκονίες και μπετόν αντί για μεταλλικό πλέγμα


Θα πρέπει να προβλέπονται αρμοί ανά τουλάχιστον 6 μέτρα. Επίσης θα πρέπει να απομονώνεται πλήρως από τους περιμετρικούς τοίχους με ηχομονωτικές λωρίδες.

Σε περίπτωση ενδοδαπέδιας θέρμανσης η ηχομόνωση πατωμάτων / δαπέδων πρέπει να γίνεται κάτω από το υλικό θερμομόνωσης το οποίο παρεμπιπτόντως έχει μηδαμινές ηχομονωτικές ικανότητες γιατί συνήθως είναι ένας σκληρός αφρός πολυστερίνης.

Κλείνοντας θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι μια ηχομόνωση πατωμάτων / δαπέδων από μπετόν είναι θέμα πρόληψης και όχι θεραπείας. 

Ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου