Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ηχομόνωση τοίχου με γυψοσανίδες / ξηρά δόμηση: Συνεργεία - Θεσσαλονίκη (2)







Για ηχομόνωση τοίχου - ταβανιού - δωματίου κλπ με γυψοσανίδες / ξηρά δόμηση στη Θεσσαλονίκη και στις πιο συμφέρουσες τιμές / χαμλό κοστος,τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900. Θα σας υποδείξουμε τα καλύτερα συνεργεία.


2ο μέρος

Η ηχομόνωση ενός τοίχου με γυψοσανίδες είναι λοιπόν η πιο συνηθισμένη πρακτική για να κάνουμε την κατάσταση πιο υποφερτή στον χώρο μας.

Δυστυχώς εκτός από το οικονομικό τίμημα της αμετροέπειας των γειτόνων θα υπάρχει και ένα τίμημα σε απώλεια χώρου που θα είναι γύρω στα 6,25cm για μονή γυψοσανίδα ή στα 7,5cm αν χρειαστεί διπλή.

Ηχομόνωση τοίχου με γυψοσανίδες ξηρά δόμηση: Tρόπος κατασκευής

Στην αρχή στερεώνεται ο σκελετός με τα μεταλλικά προφίλ δηλαδή με τους στρωτήρες στα οριζόντια τμήματα και τους ορθοστάτες στα κατακόρυφα.

Ο σκελετός αυτός απομονώνεται από τοίχους,δάπεδα και ταβάνια με μια  ηχομονωτική,εύκαμπτη,αυτοκόλλητη ταινία έτσι ώστε να σφραγιστούν κάποια πιθανά ηχητικά μονοπάτια που είναι ελέγξιμα.

Ο κενός χώρος ανάμεσα στον υφιστάμενο τοίχο και στη γυψοσανίδα γεμίζεται με ένα ινώδες,ηχοαπορροφητικό υλικό όπως είναι o πετροβάμβακας ή ο ορυκτοβάμβακας.

 Το τι ακριβώς θα επιλέξετε εξαρτάται από τις οικολογικές σας ανησυχίες μιας και από λειτουργική άποψη τα δύο υλικά είναι περίπου ισοδύναμα.

Ίσως δεν είναι περιττό να τονίσουμε ότι οι πλαστικοί αφροί απαγορεύονται στην περίπτωση αυτή τόσο για λόγους ηχομόνωσης αλλά και πυροπροστασίας.

Η ηχομόνωση του τοίχου μπορεί να είναι καλύτερη αν χρησιμοποιηθεί στην πίσω πλευρά της γυψοσανίδας μια αυτοκόλλητη βισκοελαστική μεμβράνη τύπου Topsilent

Αν δεν χρησιμοποιηθεί παντού,τουλάχιστον ας χρησιμοποιηθεί σαν λωρίδες πάνω στους ορθοστάτες για να τους διαχωρίζουν ελαστικά από τις γυψοσανίδες.

Μετά το τέλος των εργασιών και πριν από το βάψιμο όλοι οι περιμετρικοί αρμοί της γυψοσανίδας πρέπει να σφραγιστούν με μια ακρυλική μαστίχη στην χειρότερη περίπτωση ή μια ελαστομερή μαστίχη στην καλύτερη.

Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Ηχομόνωση τοίχων με γυψοσανίδες / ξηρά δόμηση: Θεσσαλονίκη - καλύτερες τιμές (1)


Για ηχομόνωση τοίχου με γυψοσανίδες / ξηρά δόμηση στις καλύτερες τιμές / προσιτό κόστος στη Θεσσαλονίκη,καλέστε στο 2310 428900. Θα βρείτε τα καλύτερα υλικά και τα κατάλληλα συνεργεία εφαρμογής.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου