Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κανάλια αποστράγγισης / απορροής ομβρίων υδάτων στις καλύτερες τιμές






Τα κανάλια αποστράγγισης / απορροής ομβρίων και επιφανειακών υδάτων κατασκευάζονται κυρίως από πολυπροπυλένιο και ABS. 

Τα πλαστικά κανάλια δαπέδων έχουν επικρατήσει στην αγορά για το σύνολο των χαρακτηριστικών τους και τις καλές τους τιμές.

Ο ρόλος τους γενικά είναι να αναχαιτίζουν την επιφανειακή ροή των ομβρίων υδάτων για να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα. 

Διατίθενται συνήθως σε μήκη του ενός μέτρου που κουμπώνουν μεταξύ τους. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη που διαφοροποιούνται στο πλάτος και στο βάθος του καναλιού.

Υπάρχουν σχάρες από πλαστικό,γαλβανισμένο χάλυβα,ανοξείδωτο χάλυβα ή μαντέμι. Οι σχάρες ασφαλίζουν πάνω στα κανάλια με ειδικά εξαρτήματα στερέωσης εξασφάλιση σταθερότητας.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις βατότητας υπάρχουν ελαφριές και πιο στιβαρές κατασκευές.

Τα κανάλια αποστράγγισης δαπέδων φέρουν εξόδους για την συνένωσή τους με το δίκτυο των σωλήνων.

Τα τεμάχια μπορούν να συνδεθούν γωνιακά εύκολα χωρίς ειδικό εξάρτημα. Η σύνδεση είναι εύκολη,γρήγορη και με χαμηλό κόστος εγκατάστασης.

Η επιλογή του πιο κατάλληλου συστήματος γίνεται με βάση τις ανάγκες σε βατότητα και βέβαια με την  αποστραγγιστική ικανότητά τους.

Για τις πισίνες υπάρχουν αποστραγγιστικά κανάλια σε λευκό χρώμα και με σχάρες ειδικές για βατότητα με γυμνά πόδια.

Για την εγκατάσταση των καναλιών αποστράγγισης δαπέδων γίνεται η κατάλληλη εκσκαφή και πέφτει μπετόν σε πάχη και ποιότητα ανάλογη με τις απαιτήσεις σε βατότητα. Δηλαδή υπάρχουν συγκεκριμένα πάχη τόσο για τη βάση έδρασης όσο και και για κάθετα μέρη.

Θα πρέπει τα κάθετα μέρη του μπετόν και το κανάλι να αποτελούν μια μονολιθική κατά το δυνατόν δομή για να μπορούν να ανθίστανται στα μεγάλα σημειακά βάρη.

Κανάλια αποστράγγισης επιφανειακών και ομβρίων υδάτων  για πισίνες,γκαράζ,κήπους θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη,στις καλύτερες τιμές και στη μεγαλύτερη γκάμα.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου