Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Κανάλια αποστράγγισης / απορροής ομβρίων υδάτων: Λύσεις για όλα τα έργα (1)Για τα κανάλια αποστράγγισης / απορροής ομβρίων υδάτων είχαμε γράψει παλιότερα εδώ:Κανάλια αποστράγγισης / απορροής ομβρίων υδάτων στις καλύτερες τιμές


Θα δούμε τώρα τις υπάρχουσες λύσεις με βάση τις απαιτήσεις βατότητας και αντοχής για συγκεκριμένα έργα και χρήσεις.


1. Η απλούστερη περίπτωση με τις μικρότερες απαιτήσεις είναι η οικιακή χρήση με απαίτηση για βατότητα πεζών.

Μιλάμε για την κατηγορία / κλάση Α15.

Συνήθως τα κανάλια αποστράγγισης αυτά είναι από πολυπροπυλένιο και μπορούν να δεχθούν σχάρα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα καθώς και από πλαστικό - πολυπροπυλένιο ή ABS ( Acrylonitrile Butadiene Styrene).

Aπό αξεσουάρ υπάρχουν τα τερματικά ή τάπες για τις άκρες των καναλιών - όπου αυτό χρειάζεται - καθώς και εξαρτήματα στερέωσης για να κουμπώνουν με ασφάλεια,σταθερότητα και χωρίς δημιουργία θορύβου οι σχάρες στα κανάλια.

Τα αποστραγγιστικά κανάλια συνήθως έχουν αναμονές για την απλή,κάθετη σύνδεση μεταξύ τους και εξόδους τόσο στο κάθετο όσο και στο οριζόντιο μέρος τους για την εύκολη και γρήγορη συναρμογή τους με το υπάρχον δίκτυο σωληνώσεων.

Από διαστάσεις το πιο σύνηθες πλάτος είναι το 13cm και τα πιο συνηθισμένα βάθη 5 - 7,5 - 15cm.

Σαν πλάτος του αποστραγγιστικού καναλιού δίνεται το εξωτερικό οπότε το καθαρό εσωτερικό είναι μικρότερο κατά 3cm περίπου.

Σαν ύψος δίνεται συνήθως το καθαρό / ωφέλιμο. Αλλά πρέπει να προσέχετε αυτήν τη σημαντική λεπτομέρεια.


Αποστραγγιστικά κανάλια για πισίνες (σχετική η φωτογραφία του άρθρου)

Αποτελούν μια μερική περίπτωση της κλάσης Α15. 

Είναι φτιαγμένα από πολυπροπυλένιο σε ανοιχτό χρώμα με πολύ καλό design και πλαστικές σχάρες κατάλληλες για βατότητα με γυμνά πόδια.

Στην επόμενη ανάρτηση θα δούμε την κατηγορία Β125 που είναι κατάλληλη για αυτοκίνητα / οικιακή χρήση.

Κανάλια αποστράγγισης για πισίνες και επιφανειακή απορροή υδάτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου