Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μέσα ατομικής προστασίας: Μάσκες - κράνη - γυαλιά ασφαλείαςΓια μέσα ατομικής προστασίας όπως γυαλιά ασφαλείας, κράνη ασφαλείας, μάσκες ασφαλείας κλπ σε πολύ προνομιακές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.
Τα μέσα ατομικής προστασίας εργαζομένων ή ΜΑΠ είναι ο εξοπλισμός που πρέπει να φοράνε κατά τη διάρκεια της εργασίας τους έτσι ώστε να εκτίθενται στους λιγότερους κατά το δυνατόν κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα και την υγεία τους. Τα πλέον συνηθισμένα είναι :

- κράνη ασφαλείας για τη προστασία του κεφαλιού από πτώσεις και εκτινάξεις αντικειμένων,προσκρούσεις κλπ.

- γυαλιά ασφαλείας που προστατεύουν τα μάτια από εκτινασσόμενα σωματίδια,καυστικούς και ερεθιστικούς ατμούς και υγρά,επικίνδυνες ακτινοβολίες κλπ.

- ωτοασπίδες και ωτοβύσματα για την προστσία της ακοής σε περιβάλλοντα με υψηλά επίπεδα θορύβου

- γάντια διάφορα για την προστασία των χεριών από ερεθιστικές,διαβρωτικές ή τοξικές ουσίες,από ηλεκτροπληξία και υψηλές θερμοκρασίες,εκτινάξεις σωματιδίων κλπ.

- μάσκες ασφαλείας με ενσωματωμένα φίλτρα μιας χρήσης, απλές ή με ενεργό άνθρακα. Οι πρώτες προστατεύουν από σωματίδια,σκόνη και σταγονίδια.

 Χωρίζονται σε τρεις κλάσεις: FFP1 - FFP2 - FFP3.

Τα αρχικά σημαίνουν " Filtering FacePiece".

Όσο πιο ψηλό το νούμερο, τόσο μεγαλύτερη προστασία προσφέρουν οι μάσκες,δηλαδή είναι πιο κατάλληλες για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις επικίνδυνων ουσιών.

Μπορεί να έχουν βαλβίδα εκπνοής ή όχι. Η βαλβίδα εκπνοής βοηθάει στην εκτόνωση των υδρατμών και της θερμοκρασίας,συνεπώς προσφέρει άνεση.

Όταν υπάρχουν οργανικοί ατμοί χρησιμοποιούνται ιδιαίτερες μάσκες,αυτές που φέρουν φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Το γεγονός είναι ότι αν δεν φορεθούν σωστά, με τρόπο αεροστεγή οι μάσκες δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια.

Για μέσα ατομικής προστασίας: Μάσκες - κράνη - γυαλιά ασφαλείας κλπ,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου