Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Βελτιωτικά / πρόσμικτα για μπετόν / σκυρόδεμα: Είδη -τιμές (1)Βελτιωτικά / πρόσμικτα για μπετόν / σκυρόδεμα σε μεγάλη γκάμα και καλές τιμές θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τα βελτιωτικά / πρόσμικτα για μπετόν / σκυρόδεμα είναι υλικά που μπορεί να βρίσκονται υπό μορφή σκόνης ή και υγρή και που μπαίνουν στο χαρμάνι σε μικρές σχετικά ποσότητες για να βελτιώσουν κατά το δοκούν κάποιες ιδιότητές του τόσο στη νωπή όσο και στη σκληρυμένη κατάστασή του.

Υπάρχουν χημικά βελτιωτικά / πρόσμικτα για μπετόν / σκυρόδεμα αλλά και ανόργανα όπως οι ποζολάνες.Τα κυριότερα από τα χημικά είναι:

- αερακτικά ( μόνιμη προστασία από παγετό)

- μειωτές νερού / ρευστοποιητές ( αύξηση εργασιμότητας ή αντοχών ή και μείωση τσιμέντου ανάλογα με τους στόχους μας)

- υπερρευστοποιητές ( μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλές αντοχές και ρευστό μπετόν και υπό μια έννοια κάνουν τη δουλειά των μειωτών νερού σε μεγαλύτερη κλίμακα)

- επιβραδυντές ( που μια συχνή τους χρήση είναι να αντιμετωπίσουν την επιταχυνόμενη πήξη των υψηλών θερμοκρασιών)

- οι επιταχυντές που χρησιμοποιούνται ευρέως σε περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών

- οι μειωτές συρρίκνωσης

- τα βελτιωτικά / πρόσμικτα για μπετόν / σκυρόδεμα που περιέχουν αναστολείς διάβρωσης.

Τα στεγανωτικά μάζας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση προσμίκτων και χρησιμοποιούνται για τη μείωση της υδατοδιαπερατότητας του μπετόν σε κατασκευές που περιέχουν νερό η πρέπει να αποκλείσουν την είσοδο νερού: πισίνες,δεξαμενές,υδατόπυργοι,υπόγεια κλπ.

Δρουν είτε επιφανειοδραστικά είτε με μπλοκάρισμα των πόρων και τα πιο συνηθισμένα είναι αυτά που βασίζονται σε εστέρες λιπαρών οξέων.

Στο επόμενο μέρος θα δούμε τα βασικά βελτιωτικά / πρόσμικτα για μπετόν / σκυρόδεμα ξεχωριστά και θα τα αναπτύξουμε εν συντομία.

Βελτιωτικά / πρόσμικτα για μπετόν / σκυρόδεμα σε ευρεία ποικιλία και χαμηλές τιμές θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου