Για φράγματα υδρατμών στις καλύτερες τιμές καλέστε μας στο 2310 1428900 - Θεσσαλονίκη.
2ο μέρος
Το φράγμα υδρατμών στην περίπτωση της στέγης θα μπει κάτω ακριβώς από το θερμομονωτικό,ινώδες υλικό και θα διακόψει την άνοδο των υδρατμών και τα πιθανά προβλήματα που θα επιφέρει.
Θα μπει δηλαδή προς την πλευρά του θερμαινόμενου χώρου.
Το τι ακριβώς θα είναι το φράγμα υδρατμών εξαρτάται από τα επίπεδα της εσωτερικής υγρασίας.
Αν μιλάμε για νορμάλ περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα φύλλο πολυαιθυλενίου ή ένα λεπτό ασφαλτόπανο.
Αν είναι χώρος υψηλής υγρομετρίας όπου παράγονται πολλοί υδρατμοί θα χρειαστεί κάτι πιο δραστικό όπως ένα φύλλο καθαρού αλουμινίου μέσα σε ασφαλτικό υλικό.
Aν το κλίμα όπου βρίσκεται το σπίτι είναι μικτό,δηλαδή οι μέρες θέρμανσης και κλιματισμού είναι οι ίδιες περίπου μέσα στη χρονιά, προφανώς υπάρχει πρόβλημα ως προς το που θα πρέπει να τοποθετηθεί το φράγμα υδρατμών κι αυτό ερευνάται κατά περίπτωση.
Μια θερμή ημέρα οι υδρατμοί θα κινηθούν - αντίθετα με μια χειμωνιάτικη - από έξω προς το κλιματιζόμενο σπίτι και πιθανόν να συμπυκνωθούν στην επάνω μεριά του φράγματος υδρατμών δημιουργώντας πρόβλημα στη θερμομόνωση.
Άρα το κλίμα της περιοχής είναι πολύ βασική παράμετρος για την ορθή θέση του φράγματος υδρατμών και στα μικτά κλίματα το πράγμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Πολλοί δομοφυσικοί προτείνουν να μη χρησιμοποιείται φράγμα υδρατμών - σε μια τέτοια περίπτωση - σε όλες τις κατασκευές με νορμάλ εσωτερική υγρασία.
Θα ήταν λάθος να χρησιμοποιηθεί διπλό φράγμα υδρατμών εκατέρωθεν του θερμομονωτικού υλικού. Είναι βασικό να δίνουμε στις κατασκευές την ευκαιρία να στεγνώνουν σε περίπτωση διύγρανσης.
Στις μονώσεις ταρατσών χρησιμοποιούμε φράγμα υδρατμών στις κλιματικές ζώνες Γ και Δ και σε όλα τα κτίρια που χαρακτηρίζονται υψηλού υγρασιακού φόρτου. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το να βάλουμε φράγμα υδρατμών σε μια απλή κατοικία στην Αθήνα και γενικά στη νότιο Ελλάδα.
Και το να βάλουμε ένα απλό ασφαλτικό γαλάκτωμα πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει.
Διότι όσοι υδρατμοί θα το διαπεράσουν θα εγκλωβίζονται στο επίπεδο το ασφαλτοπάνου ή της στεγανοποίησης που είναι πιο ισχυρά φράγματα υδρατμών από το ασφαλτικό γαλάκτωμα.
Για την περίπτωση των εξατμιστήρων μονώσεων θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση.
Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:
Φράγματα υδρατμών: Τι είναι,πως και πότε μπαίνουν! (1)
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου